Notícia

La neu d'Andorra sedueix a més de 10.000 esquiadors suecs

Auge del turisme suec: fins a 10.000 esquiadors escullen Andorra aquest hivern

Grandvalira
La neu, el clima i els quilòmetres esquiables d'Andorra sedueixen a més de 10.000 esquiadors suecs. Imatge d'arxiu. Autor/a: Grandvalira
Cada hivern més esquiadors suecs escullen el Pirineu per esquiar. Voleu saber per què estan canviant els Alps pel Pirineu?


El diumenge 4 de febrer passat l'operador turístic QualityTravel va iniciar la connexió aèria des de Suècia fins a l'aeroport de Lleida-Alguaire, per tal de portar esquiadors procedents d'aquest país escandinau a les pistes d'esquí andorranes. És la primera vegada que QualityTravel ofereix aquest servei turístic, i ho seguirà fent cada diumenge (són paquets de set dies d'avió, hotel i esquí), fins al 25 de març. A través d'aquest operador turístic arribaran al voltant de 2.500 esquiadors suecs, però en global i comptant també els que ho fan per compte propi i aterren a l'aeroport de Barcelona, es calcula que fins a 10.000 turistes de Suècia faran estada a Andorra al llarg de tot l'hivern. Segons l'agència andorrana de notícies l'any passat van ser vora 7.000.

Sol, neu i quilòmetres esquiables, el que més valoren de les estacions andorranes

Els al·licients per esquiar al Pirineu, i en concret a les estacions d'esquí andorranes són, bàsicament, la bona meteorologia i la possibilitat de gaudir d'àmplies extensions de superfície esquiable. A Suècia les estacions d'esquí són més petites, s'ubiquen al nord del país, on les temperatures poden arribar a -20 graus, i tenen menys hores de llum solar. Res a veure amb el Pirineu, doncs.

Arribada via aeroport d'Alguaire

La majoria dels esquiadors suecs arriben a través de l'aeroport lleidatà, procedents dels aeroports de Malmö, Göteborg, Estocolm, Växjö, Linköping i Jönköping. En general es tracta d'un esquiador que ha canviat els Alps pels Pirineus, de nivell tècnic mig o expert i de classe mitjana-alta i alta, sobretot famílies i parelles de mitjana edat.

Problemes amb els controls de la policia a Alguaire

Aquest hivern l'aeroport d'Alguaire està funcionant de manera positiva tot i que s'estan registrant problemes als controls de passatgers que hi aterren. Els controls de passaports i de la Policia Nacional espanyola s'han endurit a causa de l'augment fins al nivell 4 de l'alerta terrorista, després dels diversos atemptats a Europa, entre ells els de Barcelona. Per aquest motiu els operadors turístics han demanat un augment de personal i de serveis per fer tot el procés més ràpid. També han transmès aquesta queixa a Aeroports de Catalunya i confien en el fet que aquest únic problema policial es pugui resoldre per fer més confortable els trasllats dels esquiadors fins a les estacions andorranes.

D'ANA.ad

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny