Notícia

Es desencadena un espectacular allau a Baqueira sense ferits a la zona d'Argulls.

El diari Segre publica més detalls sobre aquesta allau que va afectar de ple el sector d'Argulls


Dijous passat va ser un dia de sol al Pirineu, però les alertes per risc d'allaus es trobaven en nivells molt alts, les diferents autoritats i personal d'estacions van fer un treball intensiu de abalisar i desencadenar allaus, i no era per menys .. .a les 15 hores una espectacular allau de neu va sorprendre els esquiadors de Baqueira Beret que en aquell moment es trobaven a la zona dels Argulls.
 
Podem veure en el vídeo gravat des del telecadira Teso dera Mina com l'allau acaba afectant una esquiadora per la pols de neu que va aixecar l'allau. Podem afirmar que no hi va haver ferits.

Fonts de l'estació d'esquí han assenyalat aquest dissabte al diari el Segre.com que l'allau no va arribar a entrar a la zona de pistes, només la pols de neu que va ser la que "va embolicar" per uns minuts a l'esquiadora, que va poder sortir del núvol de neu i va continuar esquiant.
 
Van destacar que la neu de l'allau va quedar en el límit senyalitzat i en cap moment hi va haver risc que algun esquiador quedés atrapat. Aquell mateix matí, el complex havia dut a terme 100 detonacions controlades per provocar allaus i augmentar la seguretat a les pistes, tot i que aquesta es va produir de manera espontània i natural.
 
Precisament, la zona en la qual es va produir està situada a la part més al nord de l'estació, on la temperatura és més baixa i és més difícil que es produeixi una allau de forma natural.
 
Paral·lelament, també a la zona de la carretera de la Bonaigua, el Centre de Predicció d'Allaus del Conselh també va provocar dijous 14 allaus al port, tancat des de dimecres, per reobrir-lo divendres al matí.
 
Últims dies butlletí allaus Lauregi. Consulta a http://lauegi.conselharan.org/boletin-de-prevision-de-aludes/
 
L'orientació, el pendent del pendent i la meteorologia podrien haver possibilitat l'allau natural de dijous al migdia a Els Argulls, dins del complex. Baqueira Beret manté el complex obert, i no ha tancat cap zona per risc d'allaus.
 
A més, Xavi Ubeira, director comercial de Baqueira, ha destacat a Lugaresdenieve que "no es va activar cap protocol d'emergència perquè la neu no va arribar a pistes. Tampoc es va tancar cap zona", va dir. El risc d'allaus és aquest dissabte ha baixat a dues sobre cinc perquè les temperatures han baixat, segons el Consell General d''Aran.

Comentaris

5-10-20-tots
1
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny