Notícia

El cap de setmana a la Cerdanya es tanca amb cues de 3 hores a la C-16 entre la boca nord del Túnel del Cadí i Berga

Diumenge els accessos al Túnel pràcticament estaven col·lapsats i el trajecte entre la boca Nord i Berga requeria una durada de 3 hores

peatge,boca nord,tunel del cadi,accessos,C-16
Peatge de la boca nord del Túnel del Cadí aquest diumenge Autor/a: Diaridelaneu.cat
Les estacions d'esquí de la Cerdanya, Andorra i la Catalunya del Nord van viure el cap de setmana dues de les jornades de màxima afluència de la temporada. Les bones condicions de neu, i especialment la meteorologia benigna de diumenge, van ser un reclam immillorable per als esquiadors, que van acudir massivament a totes les estacions del Pirineu per practicar algun esport d'hivern. I així ho van reflectir tots els centres de muntanya amb aparcaments plens, pistes a vessar d'esquiadors, restaurants amb tot reservat i hotels amb màxima ocupació. I la Cerdanya ho va reflectir amb cues als remuntadors de les estacions d'esquí. En dades concretes, per exemple, Masella va expedir diumenge fins a 9.000 forfets.

Tot plegat també va fer que diumenge es traduís en una jornada caòtica quan va començar a l'operació retorn del cap de setmana. I així va ser com a la tarda, a partir de les 4, els accessos a la boca nord Túnel del Cadí van registrar llargues cues de vehicles fins al peatge que, després, un cop passat aquest filtre de pagament, es reproduïen a la mateixa carretera a partir de Bagà.

Així doncs les cues per abandonar la Cerdanya a través del Túnel del Cadí s'iniciaven en el cas de la C-16 a l'altura de Baltarga. I en el cas de la E-9 ho feien a la cruïlla d'aquesta carretera amb la GIV-4036, d'accés a Urús. El trànsit era lent i feixuc, a moltes estones amb els vehicles del tot aturats, fins a arribar al peatge de la boca nord del Túnel, a Riu de Cerdanya.

A partir del peatge el trànsit recuperava certa normalitat fins a arribar a Bagà, on la carretera de tres carrils -dos en direcció sud, un en direcció nord- es converteix de nou en carretera bidireccional. A partir d'aquest punt els usuaris de la carretera tornaven a incorporar-se a la caravana de cotxes que de forma especialment lenta, a estones també aturats, ja no abandonarien fins a enllaçar amb l'inici de l'autovia a l'altura de Berga.

El cas és que diumenge, per fer el trajecte entre Puigcerdà i l'inici de l'autovia de Berga, calia invertir una mitjana de 3 hores. I no ha estat l'únic diumenge de la temporada en què el trajecte esmentat s'ha vist pràcticament col·lapsat, ja que des de mitjans de gener els col·lapses i les cues comencen a ser més habituals en aquest tram que en altres temporades. En condicions normals el trajecte es fa en uns 50 minuts.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial