Notícia

El cap de setmana a la Cerdanya es tanca amb cues de 3 hores a la C-16 entre la boca nord del Túnel del Cadí i Berga

Diumenge els accessos al Túnel pràcticament estaven col·lapsats i el trajecte entre la boca Nord i Berga requeria una durada de 3 hores

peatge,boca nord,tunel del cadi,accessos,C-16
Peatge de la boca nord del Túnel del Cadí aquest diumenge Autor/a: Diaridelaneu.cat
Les estacions d'esquí de la Cerdanya, Andorra i la Catalunya del Nord van viure el cap de setmana dues de les jornades de màxima afluència de la temporada. Les bones condicions de neu, i especialment la meteorologia benigna de diumenge, van ser un reclam immillorable per als esquiadors, que van acudir massivament a totes les estacions del Pirineu per practicar algun esport d'hivern. I així ho van reflectir tots els centres de muntanya amb aparcaments plens, pistes a vessar d'esquiadors, restaurants amb tot reservat i hotels amb màxima ocupació. I la Cerdanya ho va reflectir amb cues als remuntadors de les estacions d'esquí. En dades concretes, per exemple, Masella va expedir diumenge fins a 9.000 forfets.

Tot plegat també va fer que diumenge es traduís en una jornada caòtica quan va començar a l'operació retorn del cap de setmana. I així va ser com a la tarda, a partir de les 4, els accessos a la boca nord Túnel del Cadí van registrar llargues cues de vehicles fins al peatge que, després, un cop passat aquest filtre de pagament, es reproduïen a la mateixa carretera a partir de Bagà.

Així doncs les cues per abandonar la Cerdanya a través del Túnel del Cadí s'iniciaven en el cas de la C-16 a l'altura de Baltarga. I en el cas de la E-9 ho feien a la cruïlla d'aquesta carretera amb la GIV-4036, d'accés a Urús. El trànsit era lent i feixuc, a moltes estones amb els vehicles del tot aturats, fins a arribar al peatge de la boca nord del Túnel, a Riu de Cerdanya.

A partir del peatge el trànsit recuperava certa normalitat fins a arribar a Bagà, on la carretera de tres carrils -dos en direcció sud, un en direcció nord- es converteix de nou en carretera bidireccional. A partir d'aquest punt els usuaris de la carretera tornaven a incorporar-se a la caravana de cotxes que de forma especialment lenta, a estones també aturats, ja no abandonarien fins a enllaçar amb l'inici de l'autovia a l'altura de Berga.

El cas és que diumenge, per fer el trajecte entre Puigcerdà i l'inici de l'autovia de Berga, calia invertir una mitjana de 3 hores. I no ha estat l'únic diumenge de la temporada en què el trajecte esmentat s'ha vist pràcticament col·lapsat, ja que des de mitjans de gener els col·lapses i les cues comencen a ser més habituals en aquest tram que en altres temporades. En condicions normals el trajecte es fa en uns 50 minuts.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny