Notícia

Presentat el llibre "La Molina: 75 anys d'un Somni"

La publicació és un recorregut per la història de La Molina, pionera de l’esquí a Catalunya i la primera estació a tot l’Estat

La Molina,presentacio,llibre,75 anys,oriol molas
Presentat el llibre "La Molina: 75 anys d'un Somni" Autor/a: La Molina
Ahir es va fer la presentació del llibre "La Molina: 75 anys d'un Somni". La publicació és un recorregut per la història de La Molina, pionera de l’esquí a Catalunya i la primera estació a tot l’Estat. L’obra, elaborada per l'historiador Joan Carles Salmerón i l'editor gràfic Oriol Molas, pretén reconèixer la tasca de totes les persones que durant aquests 75 anys han fet possible el que és avui La Molina.


Ahir dimecres 21 de febrer a les 11.30 h, La Molina va presentar a la seu de Barcelona del Centre Excursionista de Catalunya el llibre “La Molina: 75 anys d’un Somni”, que repassa la història de l’estació des dels seus orígens: el 28 de febrer de 1943, moment en què es va posar en servei el primer remuntador a Fontcanaleta. Aquest fet la va convertir en la primera estació d’esquí de tot l’Estat.
 
La presentació va comptar amb la presència del president d’FGC, Enric Ticó, el director de La Molina, Toni Sanmartí i els autors de l’obra, Joan Carles Salmerón i Oriol Molas. “El bagatge que ens van deixar aquells primers esquiadors amb idees capdavanteres i inspiradores d’innovació i de modernitat ens permet avui afrontar, amb il·lusió, els reptes de futur” va apuntar el president d’FGC.
 
La publicació narra com La Molina, gestionada pel Grup FGC, ha estat sempre una estació pionera de l’esquí a Catalunya, sent capdavantera en la modernització de les seves instal·lacions i impulsant la seva àrea d’influència. El llibre, que es fonamenta en una exhaustiva investigació i un treball de recerca i documentació detallat, vol fer valdre les dècades d’innovació constant i pretén reconèixer totes les persones que durant aquests 75 anys han fet possible el que és avui La Molina.
 
A “La Molina: 75 anys d’un Somni”, Salmerón i Molas posen en valor els coneixements i experiències que l’estació d’esquí ha deixat en la memòria col·lectiva de bona part de la societat catalana.  

Actes del 75è aniversari

Per celebrar el 75è aniversari de la instal·lació del primer remuntador en tot l’Estat, La Molina ha preparat un seguit d’activitats pensades per a tots els públics: una exposició a l’Espai Provença a Barcelona, un concurs de fotografia amb la fotocabina, o el dia dels Nens (28 de febrer).
 
El plat fort de la programació arriba el pròxim cap de setmana, 2 i 3 de març, amb l’Estima Fest. La gran festa commemorativa es durà a terme coincidint amb la celebració del Copa del Món de Snowboard Cross a l'estació, on es podrà veure competir al recent bronze olímpic Regino Hernández (7è en la classificació del circuit mundial), així com, als altres dos components de la RFEDI: el basc Lucas Eguibar (12è en la classificació del circuit mundial) i el càntabre Laro Herrero (46è).
 
El punt culminant de l’Estima Fest tindrà lloc a les 17.30 h a l’aparcament del telecabina amb el concert d’Els Amics de les Arts. Concert gratuït on presentaran el seu últim disc seguit d’un castell de focs, que continuarà amb una sessió musical conduïda pel discjòquei Carles Pérez, presentador i locutor estrella del programa despertador El matí i la mare que el va parir a Ràdio Flaixbac.

Comentaris

5-10-20-tots
1
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny