Notícia

La delegació catalana torna dels Jocs d'Hivern de PyeongChang amb optimisme sobre una futura candidatura Pirineus-Barcelona

El secretari general de l'Esport ha presenciat el debut olímpic del català Joaquim Salarich en la prova d'eslàlom

delegacio catalana,PyeongChang
Reunió amb Joan Antoni Samaranch Salisachs, vicepresident del COI Autor/a: Diaridelaneu.cat
La delegació catalana, encapçalada per la Secretaria General de l’Esport, torna dels Jocs Olímpics d’Hivern de PyeongChang 2018 amb bones dosis d’optimisme respecte a la possibilitat de presentar una candidatura Pirineus-Barcelona per acollir una cita olímpica, un cop analitzats els detalls organitzatius i les instal·lacions dels Jocs que tenen lloc a Corea del Sud fins aquest proper diumenge, i coneixedora del “canvi d’estratègia” del Comitè Olímpic Internacional (COI) pel que fa als requeriments.  


El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha compartit l’estada amb el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz; el president de la Federació Espanyola, May Peus; la diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, i la comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza, amb qui ha mantingut un dens programa de reunions i visites.
 
Així, la delegació catalana, que ha estat convidada pel COI, ha mantingut trobades amb Joan Antoni Samaranch Salisachs, vicepresident d’aquest organisme, al costat del director executiu, Christophe Dubi, i el director general adjunt, el català Pere Miró, i ha visitat instal·lacions com la Vila Olímpica i l’International Broadcasting Center –la seu habilitada per als mitjans de comunicació-, on va conversar amb el CEO de l’Olympic Broadcasting Service, Yiannis Exarchos. També ha presenciat nombroses proves de diverses modalitats, algunes amb presència catalana.
 
La visita a PyeongChang ha servit, segons Gerard Figueras, per valorar amb optimisme les opcions d’articular una candidatura Pirineus-Barcelona per acollir uns Jocs d’Hivern “quan estiguem a punt i comptem amb el consens institucional. No renunciem al 2026”, ha assegurat.
 
“Uns Jocs tenen un cost elevat, però menys que anys enrere. Comptem amb un canvi d’estratègia del COI, que vol uns Jocs sostenibles, que s’adaptin al territori i no al revés”, i organitzats per regions, no ja per ciutats soles, assegura. En aquest sentit, es plantegen alternatives a la construcció de noves instal·lacions quan són inexistents, com ara ubicar estructures desmuntables o disputar aquelles proves en territoris propers que ens disposin de fixes.
 
El secretari general de l’Esport, que xifra en 1.300 milions d’euros la despesa necessària per portar una cita esportiva d’aquestes característiques –un 60 per cent de la qual l’aporta el COI-, deixa clar que en el cas català “tenim bona part de la feina feta, sobretot en l’àmbit de les infraestructures, malgrat que manca alguna instal·lació de gel”, i es mostra convençut que uns Jocs “posarien al mapa el territori i deixarien un llegat molt important”. “És un projecte que permetrà vertebrar el país i acostarà el Pirineu a tot el territori”, conclou.
 
Cal recordar que fa un any la Secretaria General de l’Esport va assumir el repte de agafar el lideratge d’una futura candidatura per acollir uns Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern, un projecte “de país” que haurà de comptar amb la complicitat dels alcaldes de Barcelona i del Pirineu català i la resta d’institucions.
 
Debut olímpic de Joaquim Salarich
 
Entre les proves que ha pogut veure en directe Gerard Figueras aquests dies, destaca l’eslàlom masculí, on el català Joaquim Salarich ha fet el seu debut en uns Jocs Olímpics d’Hivern. L’esquiador de Malla (Osona) ha tingut mala sort i ha quedat fora de la prova en la segona mànega per una sortida de pista, després de finalitzar la primera en 33a posició. En acabar la seva actuació, Salarich, format a La Molina, ha explicat al secretari general de l’Esport les seves sensacions.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny