Notícia

La Copa del Món de snowboard cross arriba a La Molina aquest divendres

Els millors riders internacionals participaran en la Copa del Món de snowboard cross de La Molina


Els dies 2 i 3 de març, l’estació del Grup FGC acollirà la vuitena prova del circuit de Copa del Món FIS de snowboard cross (SBX). La prova comptarà amb la presència de 78 esportistes de 17 països (25 dones i 53 homes), entre els quals destaca la participació dels actuals líders de la categoria masculina i femenina: Pierre Vaultier (França) i Michela Moioli (Itàlia). A més del rider de la RFEDI Regino Hernández, actual medalla de bronze en els JJOO de PyeongChang’18. A més, la cita esportiva coincidirà amb l’Estima Fest, la festa de la celebració del 75è aniversari de La Molina.


El primer cap de setmana de març, el border cross d'Alabaus a La Molina serà l’escenari de la vuitena prova del circuit de Copa del Món FIS de snowboard cross. El divendres es disputaran les rondes classificatòries, en què es decidirà qui seran els 32 homes i les 16 dones que passaran a la final.
 
Dissabte els snowboarders prendran la sortida de les mànegues eliminatòries en grups de quatre, en una pista que inclou peralts, salts i dubbies i on és important la tècnica, la velocitat i l’estratègia, i a on està permès un cert contacte. Els més ràpids en aquestes rondes arribaran a la gran final, resultat que els permetrà millorar posicions al rànquing del circuit de Copa del Món.
 
17 països i 78 riders


Aquesta Copa del Món portarà a La Molina l’elit internacional de l’snowboard cross. Està prevista la participació de 78 corredors (25 dones i 53 homes), que en les mànegues classificatòries del dissabte sortiran individualment. Per nombre d’inscrits, participaran els següents països: França (13), Àustria (11), Itàlia (9), Canadà (8), Estats Unit (7), Alemanya (6), Austràlia (5), Suïssa (5), Espanya (3), República Txeca (3), Països Baixos (2), Andorra (1), Argentina (1), Bulgària (1), Finlàndia (1), Noruega (1), Polònia (1).
 
Els favorits en la categoria masculina

Entre els riders masculins, destaca la participació de l’actual líder del circuit masculí, el francès Pierre Vaultier. Amb 6.120 punts es col·loca al capdavant de la classificació, després d'haver aconseguit l'or a Feldeberg (Alemanya) i a Bansko (Bulgària), i un segon lloc a Erzurum (Turquia). Nascut el 1987, amb 30 anys, Vaultier ha participat en 74 Copes del Món, on ha aconseguit 32 podis, dels quals 21 victòries. La temporada 2017 es va proclamar campió del circuit de Copa del Món amb 4.450.00 punts. Al llarg de la seva carrera, ha participat en quatre Jocs Olímpics: a PyeongChang'18, on ha aconseguit la medalla d’or; a Sochi'14, on va obtenir l'or; a Vancouver'10 (9è) i a Turín'06 (35è).
 
En el rànquing de Copa del Món, l'australià Alex Pullin, de 30 anys, ocupa el segon lloc amb 4.376 punts. Aquesta temporada, ha pujat al podi en tres ocasions: a Cervinia (Itàlia) va ser 3è i a Cerro Catedral (Argentina), es va fer amb dos ors. En total, ha competit en 75 Copes del Món, amb 20 podis (7 ors). També destaca la seva participació en dos Jocs Olímpics: PyeongChang’18, on ha quedat 6è, i Sochi’14 (13è).
 
L'austríac Alessandro Haemmerle (24 anys), amb 3.840 punts, es manté tercer del circuit mundial, gràcies als bons resultats obtinguts a Copa del Món aquesta temporada: va fer plata a Montafon (Àustria) i a Cervinia (Itàlia) i bronze a Bansko (Buglària) i Erzurum (Turquia). Ha disputat fins a 51 Copes del Món: 12 podis, dels quals 4 ors. En els darrers Jocs Olímpics ha aconseguit el diploma olímpic amb la 7a plaça a PyeongChang’18; a Sochi’14 va finalitzar 17è.

L’equip de SBX de la RFEDI arriba fort a La Molina

En la categoria masculina també cal destacar als tres components de la RFEDI (Federación Española Deportes de Invierno): Regino Hernández, Lucas Eguibar i Laro Herrero.
 
L'andalús Regino Hernández (26 anys), del club EOE de Sierra Nevada, arriba en plena forma després la seva participació en els Jocs Olímpics de Corea del Sud, en què ha aconseguit penjar-se la medalla de bronze. A més, amb 2.246 punts, es troba setè en el circuit mundial.
 
El basc Lucas Eguibar (24 anys) del club Promosport arriba amb forces a La Molina després d'haver competit en els JJOO de PyeongChang (33è). Aquesta temporada va pujar al podi en la Copa del Món disputada a Val Thorens (França), on va obtenir la 3a posició. Actualment ocupa el 12è lloc en la classificació de la Copa del Món, amb 1.866,10 punts;
 
El càntabre Laro Herrero (28 anys) del club Tajahierro ocupa actualment el lloc 46è en la classificació de la Copa del Món (268,80 punts). Va iniciar la seva trajectòria a Copa del Món l'any 2009 i ja ha disputat 38 proves en aquest circuit. Ha participat en 3 Campionats del Món: La Molina'11, Stoneham'13 i va obtenir la 7a plaça a Kreischberg'15. El rider també acumula al seu historial dos Jocs Olímpics: Sochi'14 (33è) i PyeongChang'18 (38è).
 
Gran competència en la categoria femenina

Pel que fa a la presència femenina, la líder femenina, la italiana Michela Moioli (amb 6.630 punts), també competirà en aquesta Copa del Món. Aquesta temporada ha guanyat a Feldberg, Cervinia i Montafon; a Bansko ha aconseguit la segona posició i a Erzurum i Val Thoerns, la tercera posició. Amb tan sols 22 anys ha participat en 36 Copes del Món, on ha pujat a 18 podis, 9 dels quals en primera posició. Pel que fa al seu pas en els Jocs Olímpics: s’ha fet amb l’or a PyeongChang'18 i a Sochi'14 va quedar 6a.
 
En la classificació del circuit mundial, la francesa Chloe Trespeusch, de 23 anys, ocupa la segona posició amb 5.600 punts i un total de cinc podis: or i bronze a Cerro Catedral (Argentina), plata a Val Thorens (França) i Erzurum (Turquia) i bronze a Feldberg (Alemanya).  En total ha participat en 46 Copes del Món: 15 podis i 2 victòries i en 2 JJOO: a PyeongChang’18 es va fer amb un diploma olímpic al finalitzar 5a i a Sochi’14 va aconseguir el bronze.
 
La també francesa Charlotte Bankes (5.000) es troba en tercera posició, després de quedar segona a Feldberg (Alemanya) i primera a Bansko (Bulgària). Amb 23 anys ha disputat fins a 23 Copes del Món, amb 4 podis (2 victòries), i a dos Jocs Olímpics: a PyeongChang’18 la setena plaça li va atorgar un diploma olímpic; a Sochi’14 va finalitzar 17a.
 
L'Estima Fest arriba a La Molina

Aquesta temporada, la Copa del Món FIS de SBX coincidirà amb la commemoració del 75è aniversari de la instal·lació del primer remuntador a l’estació. El primer cap de setmana de març tindrà lloc l'Estima Fest, festa que arriba carregada de propostes pensades per a tots els públics.
 
Dissabte serà el torn dels concerts de música en directe en el pàrquing del sector del Telecabina de La Molina, amb el grup barceloní de 'Els Amics de les Arts' com a cap de cartell. Tot seguit hi haurà un impressionant castell de focs i un final de festa amb sessió DJ per als més noctàmbuls.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny