Notícia

Esquiar un diumenge per menys de 30 € és possible

Quatre estacions d’esquí catalanes per esquiar a bon preu

esquiador,vallter
Esquiador lliscant per Vallter 2000, una de les estacions més econòmiques del Pirineu Autor/a: Diaridelaneu.cat
Tot sovint sentim a dir que esquiar és car. Els qui ho afirmen tenen força raó perquè, en general, pujar a passar un dia a la neu suposa assumir tot un seguit de despeses, com ara desplaçaments amb vehicle, sovint ens cal pagar peatges, proveir-nos de combustible i finalment comptar amb el lloguer d’equips (si no en disposem de propi). A tot això encara hi hem d’afegir la despesa més important: el forfet per accedir als remuntadors. També és veritat que moltes estacions d’esquí han anat ajustant preus tant com han pogut i algunes fins i tot els han reduït.

Al Pirineu català hi ha 4 estacions que es poden considerar com “econòmiques” que ens permeten passar un dia a la neu a “bon preu”. Voleu saber quines són? Com a preu base de referència ens hem basat en el preu d’un forfet per a adult.

1 • La Quillana (El Capcir). Més que una estació d’esquí cal considerar-la un parc de neu (2,5 km de pistes). Té un forfet únic per adults o infants a 21 euros.

2 • Tavascan (Pallars Sobirà). La més petita de les estacions catalanes, amb 6 quilòmetres de pistes. Ofereix el forfet de diumenge per adult a 21 euros. Forfet infantil a 15 euros.

3 • Vallter 2000 (El Ripollès). 18 km de pistes. Forfet de diumenge per adult (de 26 a 64 anys) a 25 euros comprat a taquilla. Comprat per la web de l’estació es redueix a 22,50 euros.

4 • Eina-Cambra d’Ase (Alta Cerdanya). La més gran de les 4, amb 22 km de pistes. El forfet de diumenge surt a 29 euros per adult. El de nen fins a 12 anys surt per 25.

Altres estacions amb forfet a menys de 30 euros de compra anticipada

Ara bé, hi ha quatre d'estacions que també ens permeten esquiar un diumenge per sota el preu de 30 euros, però per fer-ho possible haurem de fer algunes gestions a banda. Es tracta de Port Ainé, Espot Esquí, Formigueres i Porté-Puymorens.

Aquestes estacions també ofereixen un forfet per sota els 30 euros si els comprem anticipadament en determinats establiments de Puigcerdà o bé fent la compra online.

Així el forfet de Formigueres queda a 29 euros per adult i a 22 per nens i el de Porté  a 28 adults i a 24 el nens si els comprem en alguns d'aquests establiments de la capital cerdana: agència de viatges Pirineu Evasió, Càmping Stel, àrea de servei Repsol de la plaça d'Europa carretera N-152, Esports Tubosa i Esports Iris, tots de Puigcerdà. També a Camping Pirineus a Guils de Cerdanya.

En el cas de Port Ainé i Espot Esquí el preu queda en 28,80 euros si la compra es fa a la botiga on-line de la estació.

I finalment afegir que una de les estacions en què també era molt econòmic esquiar era Puigbalador, però aquesta estació va tancar el passat mes de setembre de 2017. A quina ens veiem aquest diumenge?
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial