Notícia

Esquiadora evacuada amb helicòpter a Font-Romeu

La noia de 14 anys va patir una caiguda greu a la pista negra Paul Ribeil

Paul Ribeil,Font Romeu
La noia de 14 anys va patir una caiguda greu a la pista Paul Ribeil de Font Romeu. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Una jove de 14 anys veïna de Tolosa de Llenduadoc va patir dimarts a la tarda un accident greu al sector nord del Roc de la Calma de Font Romeu. L'accident es va produir a la pista Paul Ribeul, de dificultat negra, i donada la gravetat va haver de ser evacuada en helicòpter, segons informa avui el diari L'Independant.

Sembla que mentre la noia esquiava va patir una caiguda, impactant violentament d'esquenes sobre la neu. De resultes de la caiguda va acabar rebent un fort impacte sobre la seva esquena. En només 10 minuts un helicòpter de rescats de seguretat civil, el Drac 66, es va presentar al lloc de l'accident. Un metge d'urgències de l'estació de Font-Romeu atendre la noia, alleujant el fort dolor a les cervicals i a l'esquena. La noia ha patit una fractura d'una costella i se sospita que una fractura de la pelvis i va ser evacuada al centre hospitalari de Perpinyà.

La pista Paul Ribeil

La pista negra Paul Ribeil de Font Romeu, també n'hi ha una amb el mateix nom a Cambra d'Ase, es troba ubicada al sector nord del Roc de la Calma. Aquest traçat és de màxima dificultat i en tractar-se d'un vessant nord entre boscos de pi negre sovint ofereix de neu de qualitat, motiu pel qual és un traçat molt valorat pels esquiadors habituals de l'estació. Es tracta, però, d'una pista negra destinada a esquiadors experts.

Qui era Paul Ribeil?

Va ser un enginyer i empresari que va dissenyar i construir diverses instal·lacions de Font Romeu i Cambra d'Ase a finals dels anys 60 fins a inicis dels 70.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny