Notícia

Així va anar ElDorado a Vallnord-Arcalís

Hi van participar 80 esquiadors fora-pista de categoria júnior

el dorado,eldirado,arcalis
Imatges de l'edició d'ElDorado a Vallnord-Arcalís Autor/a: Vallnord-Arcalís
L’elit mundial del freeride s’ha reunit aquest dissabte en un dia de condicions meteorològiques i de neu insuperables a Vallnord-Arcalís. Els millors riders del món, participants del Freeride World Tour, han presenciat amb ElDorado Freeride Junior Tour (EDF) com avancen els corredors més joves per col·locar-se també en la primera línia de la disciplina. Un total de 80 esquiadors i snowboarders d’arreu han participat a EDF, prova 3* que puntua per a l’accés al circuit mundial i que avui ha evidenciat un nivell extraordinari a les canals de la Portella del Mig.


Arcalís ha acollit amb un temps i una neu immillorables El Dorado Freeride Junior Tour, que ha celebrat dues dècades d’existència amb una participació rècord. Els 80 millors esquiadors fora-pista de categoria júnior han completat unes línies impecables amb què han sorprès els seus propis ídols, els riders participants del Freeride World Tour que es preveu que també competeixin a Arcalís els propers dies. Nicolas Hale-Woods, director del FWT, ha parlat de la jornada de dimarts com a possible data. Hale-Woods, que ha seguit expectant tota la competició, ha elogiat el “gran nivell” i la formació amb què pugen els corredors. A més del director, també han seguit EDF els líders mundials de la disciplina, entre els quals Sammy Luebke, guanyador del FWT17 en la modalitat snow, que fins i tot s’ha animat a narrar com a speaker les baixades dels competidors.
 
Resultats ElDorado Freeride Vallnord-Arcalís 2018

Les línies més ovacionades pels espectadors han estat les dels riders que, finalment, han pujat a podi. En esquí masculí, el top 3 ha acabat completament dominat per la participació Suïssa. Paul Dentan s’ha endut una primera plaça molt disputada amb Jonas de la Jara i Thibault Hale-Woods. Els tres compatriotes han sorprès i arrencat els aplaudiments del públic i han posat difícil al jurat la decisió. Les seves línies han estat precises i tots tres han sabut beneficiar-se de les grans condicions de la neu i, sobretot, les múltiples opcions que ofereix façana de la Portella del Mig.
 
Molt aclamat ha sigut, també, el descens del dorsal número 9, vestit per Elisabet Marina. L’atreviment que ha mostrat amb els seus salts li ha valgut la corona de l’esquí femení. Suïssa també ha tingut la seva representació en el podi de les noies amb la segona posició de Sybille Blanjean. El bronze, en aquest cas, ha anat a parar en mans de la també espanyola Martina Marset.
 
En la modalitat snow, en darrer lloc, el podi s’ha unificat. La britànica Ellie Souter ha estat l’única participant femenina que, a més, ha aconseguit una molt merescuda segona posició, sobrepassant Lucas Morales i tot just per darrere del neozelandès Duffy Finn.
 
Lorelei Torres, membre del jurat compost pel director tècnic i advisor del FWT Raúl Díez, la rider Núria Castan i Bruno Labarrera, participant d’EDF des dels inicis, ha reconegut la dificultat que ha comportat el “nivell elevat” de tots els corredors. La rider andorrana, que el 2015 participava al FWT Vallnord-Arcalís tot gaudint d’una wild card, ha aplaudit el fet que els competidors hagin sabut aprofitar les “nombroses opcions que ofereix la cara de la Portella del Mig i les grans condicions de neu i de sol que han tingut i amb què han fet gaudir el públic”. També ha parlat de condicions “fabuloses” l’organitzador de l’esdeveniment, Joan Masferrer. En el 20è aniversari d’ElDorado Freeride, Masferrer ha volgut destacar l’èxit en què sempre resulten les proves de Vallnord-Arcalís.
 
RESULTATS ELDORARO FREERIDE VALLNORD-ARCALÍS 2018

ESQUÍ MASCULÍ

Paul Dentan
Jonas de la Jara
Thibault Hale-Woods
 
ESQUÍ FEMENÍ
Elisabet Marina
Sybille Blanjean
Martina Marset
 
SNOW

Finn Duffy
Ellie Soutter
Lucas Muñoz de Morales

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny