Notícia

Torna a La Molina la Copa d'Europa FIS d'esquí alpí femení

L'estació cerdana acull dijous i divendres aquesta prova per dotzena vegada

La Molina,copa d\'europa,esqui alpi femeni
Torna a La Molina la Copa d'Europa FIS d'esquí alpí femení. A la imatge, Coralie Frasse, el març de 2016 també a La Molina. Autor/a: Oriol Molas
La Molina acull per dotzena vegada la Copa d'Europa FIS d'esquí alpí femení. L’estació del Grup FGC torna a ser l’escenari d’una competició d’alt nivel internacional aquest cop com a seu de la penúltima cita de Copa d’Europa de la temporada. En total hi participaran 49 esquiadores d’11 països. Entre les esportistes amb més possibilitats de fer podi destaquen l'austriaca Katharina Liensberger, que lidera el circuit continental, i l'eslovena Meta Hrovat, que és segona.


Serà la 12a ocasió en què la màxima competició continental passa per l'estació catalana i permetrà veure en acció algunes de les millors esquiadores del moment. La celebració de la Copa d'Europa d’esquí alpí femenina torna a situar l'estació gironina de La Molina en el més alt nivell internacional, després d’acollir la Copa del Món de snowboardcross els dies 2 i 3 de març, coincidint amb la celebració del 75è aniversari de l’estació.
 
En aquesta ocasió es disputaran dues curses de gegant, puntuables per a la Copa d'Europa femenina. Com en altres ocasions precedents, el traçat on es marcarà és l’espectacular combinació de les pistes Comella i Estadi. Es tracta d'un descens de reconegut prestigi on es va disputar la Copa del Món d’esquí alpí del 2008.
 
La Molina va organitzar la seva primera Copa d'Europa al febrer de 2003 i des de llavors el circuit continental ha passat puntualment per l'estació propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) excepte en les temporades 2012, 2014 i 2015. Fins ara s'han disputat set edicions femenines, tres masculines i una mixta, amb  en total s'han traçat 12 gegants i 6 eslàloms ja que hi ha hagut edicions amb fins a tres proves.
 
A la línia de sortida hi haurà 49 esquiadores provinents d’11 països: Argentina (2), Àustria (8), Eslovènia (1), Espanya (5), França (8), Gran Bretanya (1), Itàlia (10), Noruega (4), Polònia (1), Suècia (2) i Suïssa (7).
 
Seran presents a La Molina l'actual líder de la Copa d'Europa de GS l'austriaca Katharina Liensberger, que suma 380 punts, l'eslovena Meta Hrovat, que és segona amb 302, i la tercera en el circuit, la noruega Kristine Gjelsten Haugen, que té 240 punts.
 
Per part de les esquiadores locals, destacar la participació de tres esquiadores catalanes que formen part de l’equip de la RFEDI. Són Júlia Bargalló (22 anys), que ha competit en 46 Copes d’Europa, Núria Pau (24 anys) ha disputat fins a 42 Copes d’Europa i Anna Esteve (20 anys), que amb aquesta participació sumarà 4 Copes d’Europa.
 
Núria Pau, de Ribes de Freser, s’ha format a La Molina Club d’Esports i, per tant, coneix molt bé l’estació catalana. Aquesta temporada ha entrat en dues ocasions en el top 30 de Copa d’Europa: el 8 de desembre va ser la 25a en el gegant de Kvitfjell (Noruega) i el 18 de febrer va ser la 27a en el slalom de Bad Wiessee (Alemanya).
 
A més, hi participaran dues esportites de centres de tecnificació: Mirentxu Miquel (19 anys) i Sofia Gandarias (21 anys).

Copes d'Europa des de l'any 2003

La celebració de la Copa d'Europa torna a situar l'estació de Girona en el més alt nivell internacional, ja que la Copa d'Europa és l'avantsala de la Copa del Món, el màxim circuit de l'esquí mundial.

La Molina va organitzar la seva primera Copa d'Europa el febrer de 2003 i des de llavors el circuit continental ha passat puntualment per l'estació propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) excepte en les temporades 2012, 2014 i 2015. Fins a la data s'han disputat set edicions femenines i tres masculines i en total s'han traçat 12 gegants i 6 eslàloms, ja que hi ha hagut edicions amb fins a tres proves.

Com en altres ocasions precedents, el traçat serà l'estadi Catalunya-Cerdanya. Es tracta d'un descens de prestigi i dificultat, especialment en la part final en què es troba el mur de l'"Estadi" on el pendent arriba fins al 53%. El gegant té un desnivell de 350 metres, amb la sortida en els 2.050 metres d'altura i l'arribada en els 1.725 metres, sent la longitud de 1.005 metres i el percentatge de pendent del 34,40%. L'eslàlom compta amb 214 metres de desnivell i una longitud de 612 metres.
 

Programa de cursa:
 
Dijous 8 de març

9.30 - 11.30 h: Carrera
14.30 h: Entrega de premis
16.00 h: Reunió de capitans d’equip al Museu
 
Divendres 9 de març
9.30 - 11.30 h: Carrera
14.30 h: Entrega de premis
 
* Fotografia d'Oriol Molas
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny