Notícia

Kilian Jornet guanya l’Altitoy

La parella Jornet-Herman guanya la cursa de l'Altitoy-Ternua al Pirineu basc

Kilian Jornet,Altitoy
Kilian Jornet guanya l’Altitoy Autor/a: Altitoy-Ternua 2018
Kilian Jornet torna a les curses clàssiques de l’esquí de muntanya; per equips, en recorreguts alpins i tècnics i per etapes. Avui s’ha fet amb la victòria en la Altitoy, una cursa que convida als seus més de 600 participants a descobrir el Pirineu més atlàntic.

Jornet arribava a la prova encara amb alguns dubtes després de l’operació en les dues espatlles a la qual es va sotmetre fa uns mesos. En les proves individuals que havia disputat fins ara no havia volgut forçar per evitar caigudes i una possible recaiguda en la lesió. No obstant això, Kilian Jornet es troba totalment recuperat, i així ho ha demostrat imposant-se, al costat de Jakob Herman, en les dues etapes de la Altitoy.

Ahir dissabte es va disputar la primera etapa a la zona de Tourmalet-Barèges. Jornet i Herman van partir líders des de l’inici, al costat d’un grup de quatre parelles més. A la part final del recorregut, el duo s’escapava dels francesos Xavier Gachet i William Bon Mardion i aconseguien fer-se amb la victòria en l’etapa.

El comunicat meteorològica indicava pluja per avui diumenge, però finalment una suau neu ha acompanyat els atletes en la segona etapa de la prova, que s’ha disputat majoritàriament per pista d’esquí per acabar amb un recorregut pel bosc. Jornet i Jakob han sortit a rematar la feina feta ahir i s’han col·locat en primera posició des del principi, que no han abandonat fins a tornar victoriosos a Luz Ardiden i fer-se així amb la victòria global de la prova.

Aquesta és la segona victòria de Jornet a la prova, després d’haver-se fet amb la Txapela de guanyador el 2016 al costat de Matheo Jacquemoud que declarava: “Estic molt content de tornar a fer curses d’esquí de muntanya amb l’estil clàssic, com a mi m’agraden. És la primera vegada que corria amb Jakob i la veritat és que ens hem entès molt bé. La Altitoy és sempre una gran carrera i un any més no ha decebut “.

Kilian Jornet passarà les pròximes setmanes preparant-se per un dels grans objectius de la temporada, la Pierra Menta, que es disputarà a Arêches Beaufort a partir del proper 14 de març.

Altitoy-Ternua 2018

1. Kilian Jornet-Jakob Herman 
2. Nadir Maguet - Michelle Boscacci
3. Damiano Lenzi - Matteo Eydallin

Opinions

Més opinions

Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


41%


8%


52%

79 vots