Notícia

Núria Picas a punt per la travessa dels Alps amb esquís de muntanya

L'atleta de Berga ultima els detalls que la portaran del 17 de març a finals d'abril a intentar creuar de forma integral els Alps dins el projecte Red Bull Der Lange Weg

Núria Picas
Núria Picas a punt per la travessa dels Alps amb esquís de muntanya Autor/a: Red Bull Der Lange Weg
La sortida serà des de la ciutat de Viena i es preveu que arribi, juntament amb sis integrants més, a Niça 38 dies després. "Estic molt ilusionada amb el projecte. Des de l'organització del repte se'm va proposar formar part d'aquest equip de set persones que intentarem repetir la proesa de l'any 1971 i espero estar a l'alçada dels companys", explicava.


Núria Picas ultima els detalls per viatjar la setmana vinent a Àustria, on l'espera l'inici del projecte més alpinístic a escala europea, la travessa integral dels Alps d'est a oest. Sota el nom de Der Lange Weg, l'esportista catalana va ser una de les escollides per l'organització d'aquest repte, on l'acompanyaran sis integrants més, entre ells la italiana Tamara Lunger amb la que ja va compartir expedicions a l'Himàlaia, com també; l'alemany Philip Reiter, els americans Janelle Smiley i Mark Smiley, l'austríac David Wallmann i el suís Bernhard Hug.

El dia 17 de març es donarà el tret de sortida aquest ambiciós projecte que intenta repetir la gesta que van aconseguir quatre alpinistes l'any 1971, quan van aconseguir travessar els Alps en 40 dies i deixant enrere 85.510m de desnivell positiu i 1.947km de ruta. De fet, l'única condició que posa l'organització del Red Bull Der Lange Weg és aquesta, que es repeteixi la mateixa ruta que van seguir en l'anterior fita i que arribin un mínim de 4 esportistes fins al final.

"Estic molt il·lusionada amb el projecte. Des de l'organització del repte se'm va proposar formar part d'aquest equip de set persones que intentarem repetir la proesa de l'any 1971 i espero estar a l'altura dels companys. És un equip molt heterogeni, on cadascú aportarà la seva experiència professional i personal", explicava Núria Picas.

La intenció del projecte, és que els esportistes aconsegueixin el repte en menys de 40 dies, cosa que suposaria fer uns 48 quilometres al dia amb 2.013 metres de desnivell positiu per etapa, i passant per a llocs tan emblemàtics com el cim més alt d'Àustria, el Grosclockner amb 3.798 metres d'alt, el Piz Palü amb 3.900 metres, el Pic Dufour amb 4.634 metres o el cim més alt dels Alps, el Montblanc amb 4.808 metres.

A través de la pàgina web de www.redbull.com/derlangeweg es podrà seguir el dia a dia d'aquests set esportistes i la seva situació geogràfica dins la travessa més llarga del món en esquí de muntanya.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny