Notícia

La Molina obre al públic el circuit de la Copa del Món de snowboard cross FIS

La seva construcció ha suposat mesos de feina, la mobilització de més de 50 professionals i moure 25.000 m3 de neu


L’estació del Grup FGC va rebre la setmana passada la Copa del Món SBX FIS, prova que va ser retransmesa per Eurosport i altres cadenes. Aquest cap de setmana el circuit s’obrirà al públic.


La Molina va acollir la setmana passada la 8a cita de la Copa del Món de snowboard cross FIS. La competició va ser retransmesa per diverses cadenes de televisió, entre les quals Eurosport, de manera que milers de persones van poder gaudir d’unes imatges excepcionals de La Molina. El circuit de l’estació cerdana va posar a prova els millors corredors en un cap de setmana en què el sector Alabaus lluïa de blanc radiant. Aquest mateix circuit s’obrirà al públic des d’aquest dissabte 10 de març i fins a final de temporada.

Mesos de feina per construir el circuit de la Copa del Món

Per saber més sobre aquest circuit de la Copa del Món el dimecres 7 de març, vam entrevistar Xavier Perpinyà, responsable i coordinador de la construcció del traçat. “La construcció d’un circuit com aquest comença molts mesos abans. Ja al novembre programem la producció de neu, i perquè us en feu una idea estem parlant de moure uns 25.000 m3 de neu per a la seva construcció” explica Perpinyà a peu d’una de les corbes peraltades.

L’equip de “shapers” (constructors del traçat) i els equips de pistes de La Molina van començar els preparatius de la pista a mitjans de febrer. El cert, però, és que la feina comença uns mesos abans, amb la producció de neu a la zona i el transport de neu des de les pistes veïnes de Pastors i Huguet.

En aquest sentit Perpinyà especificava que “primer hi entren les màquines, després els shapers i finalment els pisters per equipar el traçat amb les xarxes de seguretat”. Segons Perpinyà “el nombre de persones que hauran treballat en la construcció del circuit s’apropa a les 50, entre maquinistes, shapers o pisters, tots ells en diferents moments”. També ha comentat que “en algun moment hi han estat treballant 4 trepitjaneus a l’hora, alguna treballant fins a 16 hores diàries”.

Referent al circuit els responsables de snowboard de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), cada any en fan una valoració molt positiva del traçat i la seva construcció, i els esportistes que hi competeixen sempre n’han destacat que es tracta d’un circuit “divertit” en el quals se senten còmodes per competir.

Algunes característiques

La sortida del recorregut està situada a 1975 metres d’alçada, té una longitud de 850 metres amb un desnivell aproximat de 130 m. El circuit està configurat en trams que inclouen corbes a dreta i esquerra, totes peraltades, i es combinen salts i dubbies i finalment un salt final més gran just abans de la meta, a tocar del famós tren situat al peu de pistes dels Alabaus.

Preparant-lo per a l’obertura al públic

Aquesta setmana a La Molina s’ha estat treballant per adequar el circuit al públic. Perpinyà ha comentat sobre aquesta qüestió que “la part alta dels dubbis s’ha rebaixat una mica perquè siguin més accessibles per a tots els esquiadors. Era una part molt tècnica, de 50 metres de llarg, que en el seu moment es va fer a mà, tal com requeria la FIS” i en la tasca d’adequar-lo al públic general ha senyalat que “també s’han rebaixat lleugerament els peralts i els salts per fer-los menys tècnics”.

Un traçat amb un bon “currículum”

Cal recordar que el circuit SBX dels Alabaus gaudeix de prestigi internacional i un bon historial de proves disputades. Així, tot i que amb algunes variacions, l’any 2015 va acollir la prova final del circuit, el 2011 va ser la seu dels Mundials de Snowboard i des de l’hivern de 2008 s’hi celebren competicions del circuit de Copa del Món FIS d’aquest esport. A més, també s’hi han organitzat diverses Copes del Món i els Mundials IPC de snowboard per a atletes amb discapacitat, inclosa la prova de SBX.

Un circuit molt accessible

El circuit SBX de La Molina es troba situat al sector dels Alabaus, i el públic hi pot accedir fàcilment des de de la cafeteria i aparcament d’aquesta zona. Per als esquiadors el telecadira Alabaus, un desembragable de 6 places, en facilita l’accés a la línia de sortida.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny