Notícia

Pal-Arinsal acull 118 participants en una Pal Skimo Femení d'èxit

La prova era de caràcter solidàri i amb ella s'ha contribuit a la Associació d'Afectats d'Autisme d'Andorra (AUTE)

skimo,femeni,Pal,vallnord
Pal-Arinsal acull 118 participants en una Pal Skimo Femení d'èxit Autor/a: Vallnord Pal-Arinsal
La cursa solidària d'esquí de muntanya i de raquetes de neu que aquest diumenge, 11 de març, ha transcorregut en un ambient molt distès i amistós a l'estació andorrana de la Massana, ha estat coronada per la jove corredora Andrea Sinfreu, de 16 anys. Més de 100 dones han participat de l'esdeveniment, ja sigui en parella o a títol individual, amb l'objectiu comú de contribuir amb la Associació d'Afectats d'Autisme d'Andorra (AUTE) i sumant-se als actes en favor del Dia Internacional de la Dona.


La segona edició de la cursa d'esquí de Pal Skimo Femení, que aquest diumenge s'ha desenvolupat a l'estació de  Pal-Arinsal en el marc del Dia Internacional de la Dona celebrat dijous, 8 de març, ha finalitzat amb l'andorrana Andrea Sinfreu com a vencedora de l'esdeveniment. La corredora, de 16 anys, ha estat la més ràpida a superar els 4 quilòmetres i els 420 metres de desnivell positiu de la cursa entre el Pla de Pal i el Pic del Cubil, en un temps de 37: 14.98.

La segona guanyadora de la jornada ha estat Carol Cureau, que ha creuat la meta 58 segons més tard que Sinfreu, després de 38: 12.15 de carrera. El podi de la Pal Skimo Femení 2018 ha estat tancat per Aida Fornieles, que ha quedat en la tercera posició en completar el circuit en 39: 40.89.

La cursa ha comptat amb diversos tàndems, que han volgut celebrar aquesta jornada femenina en parella. Les "Somiadores"; han estat les més ràpides de la categoria equip, seguides per "Bike de cul" i, en última posició, les "Tamarros Illes".

La prova també ha volgut tenir un reconeixement cap a la corredora més veterana, Eva del Olmo, que va també ha obtingut un obsequi. L'esdeveniment, que aquest any ha inclòs una segona cursa popular que s'ha pogut córrer amb raquetes de neu, ha comptat amb un total de 118 competidores, més del triple de participants que la primera edició, l'any passat. En aquesta categoria, que ha seguit un itinerari circular des del Planell de Pal fins al Pla de la Cot, per tornar al punt de sortida, ha estat liderat per Hind Jamiloun, seguida per Rosa Canut. Finalment, el bronze en la modalitat raquetes ho ha obtingut per Teresa González.

A part de la participació femenina, mogudes tant per a la competició com per la possibilitat de involucrar-se en la causa de l'associació per a l'autisme andorrana, cal destacar la presència de desenes d'homes que, tot i no portar un dorsal i no puntuar per podi, han volgut donar suport a les seves companyes i també al motiu de lluita. La jornada, que ha finalitzat amb un dinar i ha estat complementada amb una sessió de ioga de la mà d'Olé en la qual totes les participants de s'han relaxat, ha estat un èxit. Així ho ha constatat Maria Rosa Vergès, directora de màrqueting de Gala Perfumeries i una de les principals organitzadores: & quot; Ha estat un dia molt complet, en què a més de la carrera amb motiu del Dia de la Dona, finalment hem gaudit d'un bon temps per fer una classe de ioga i per gaudir d'un dinar juntes & quot ;. la gran satisfacció de la jornada ha estat, però, l'èxit participatiu, ja que s'ha triplicat el nombre de persones però, sobretot, ha permès recaptar recursos per Autea. L'associació rebrà el xec els propers dies. Mentrestant, segueix el camí d conscienciació sobre l'autisme amb diferents actes. El més proper, la primera Jornada sobre trastorns de l'espectre autista, el 16 de març.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista