Notícia

Arriba la 25a Cargol de Neu, la pionera cursa d’esquí alpí infantil

El Cargol de Neu, la pionera cursa d’esquí alpí infantil, celebra el seu 25è aniversari a la Masella

masella,cargol de neu
Arriba la 25a Cargol de Neu, la pionera cursa d’esquí alpí infantil Autor/a: Masella
El Cargol de Neu, la pionera cursa d’esquí alpí infantil, celebra el seu 25è aniversari a la Masella. El Club CANM-Cerdanya ha reunit a més de 5.000 corredors al llarg de la història, una cursa que ja és tot un referent en el món de l’esquí alpí, destaca per aglutinar el planter de l’elit nacional i estatal.


Masella acull aquest dissabte 17 de març El Cargol de Neu, la llegendària cursa en infantil de nens i nenes d'entre 8 i 12 anys amb més alt nivell de participants, que organitza el club d’esquí CANM-Cerdanya. En aquesta edició la pionera competició d’esquí alpí en alevins celebra el seu 25è aniversari i el seu 2on particular homenatge a Josep Maria Bosch Aymerich, co-fundador de l’estació d’equí La Masella.
 
Més de 300 nens i nenes procedents de clubs del Pirineu català, andorrà i també de la resta d’Espanya es donaran cita a partir de les 9:30h a la Davallada, una divertida pista vermella homologada per la FIS ubicada entre boscos i amb final al Pla de Masella. Aquest serà l’escenari on nens i nenes en la categoria U10 i U12  disputaran un Eslàlom Gegant a una mànega i en un traçat amb sortida a 1.935 metres d’altura i arribada a 1.735 metres sobre el nivell del mar, amb un desnivell de 200 metres.

El Cargol del Neu, que compleix 25 anys, destaca per ser la primera competició en alevins d’Espanya. Una iniciativa impulsa pel Club CANM-Cerdanya que s’ha convertit en tot un referent de l’esquí alpí per ser la desfilada prèvia dels corredors que posteriorment conformaran l’elit de l’esquí català i nacional.

Des de la seva primera edició a la temporada 93-94, el Club CANM-Cerdanya ha reunit a més de 5.000 corredors d’entre 10 i 12 anys. La cursa, tot i el rigor tècnic i la professionalitat amb què es treballa, té un caràcter plenament festiu i esdevé una referència per als clubs, corredors, amics i famílies dels més petits de l’esquí alpí de competició a Catalunya.  
Publicitat
Publicitat

Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista
Publicitat

Les més llegides

Publicitat

Edició en paper


Publicitat
Publicitat
Publicitat

Editorial

Publicitat