Notícia

La Copa del Món KL, a Grandvalira per l'abril

Les finals del circuit FIS es disputaran del 5 al 7 d’abril, coincidint amb l’acabament de la temporada d’esquí 2017-18

KL,Grandvalira,Klaus Schrottshammer
La Copa del Món KL, a Grandvalira per l'abril Autor/a: Grandvalira
 La Copa del Món d’esquí de velocitat 2018 es decidirà a la pista Riberal de Grandvalira. El sector de Grau Roig acollirà per segona  vegada consecutiva las finals del circuit de la Federació Internacional d’Esquí  (FIS). L'esquiador suís Philippe May posseeix el rècord de velocitat de la pista Riberal amb una velocitat punta de 199,56 km/h. Les finals del circuit FIS es disputaran del 5 al 7 d’abril, coincidint amb l’acabament de la temporada d’esquí 2017-18.


Per setena temporada consecutiva el sector de Grau Roig de Grandvalira rep al circuit d'esquí de velocitat de la Copa del Món de KL de la Federació Internacional d'Esquí (FIS).  A l’estació andorrana, tal i com es va fer l’any passat, és disputaran las finals, del 5 al 7 d’abril. 

No hi ha canvis substancials a la pista Riberal de Grau Roig, però s’han introduït algunes millores per  fer  encara més  segur el traçat. En concret, s’ha allargat la zona de frenada amb 30 metres més per facilitar el derrapatge dels esquiadors. A la primera proba de les finals de l’any passat  l'esquiador suís Philippe May va establir l’actual  rècord de velocitat de la pista Riberal. May va arribar fins 199,56 quilòmetres per hora. Pràcticament s’han assolit els 200 km/h, però oficialment  aconseguir  aquesta marca podria fer-se realitat aquest any.

En aquest sentit, Ricardo Adarraga, recordman espanyol de esquí de velocitat,  amb  240,642 km/h, reconeix que “l’estació d’esquí de Grandvalira s'ha convertit en un clàssic del circuit de KL.  La combinació de quantitat de neu i el bon temps a la primavera fan sempre un plaer competir aquí. Amb el rècord de pista de gairebé 200 km/h Grandvalira té el segon traçat més ràpid del circuit. L'organització és modèlica i per a mi la millor del circuit. La pista és molt bona i el seu perfil es prepara molt bé. Això permet als corredors de KL concentrar-se en el lliscament i en l'aerodinàmica, que al cap i a  la fi és l'essència del KL.”

L’altre petit canvi s’ha fet en la superfície de la rampa de sortida de la torre de la pista de KL que s'ha convertit en el senyal  d'identitat de la cursa de Grau Roig. Aquest any s'ha incorporat una nova superfície lliscant de l'empresa alemanya Mr. Snow  per eliminar del  tot els petits fregaments. En les últimes competicions no s’acabava d'encertar amb les superfícies de lliscament per a la rampa. Aquestes o eren lentes o més ràpides, però afectaven a les soles dels esquís per ser massa abrasives. Afegir neu tampoc era la solució perquè al transformar-se ràpidament sobre la rampa no garantia les mateixes condicions per a tots els corredors. 

Per aquesta raó el juliol passat Ricardo Adarraga va provar la nova fibra tèxtil , a Tignes,  i va donar el vist i plau. “L'estiu passat vaig provar per Grandvalira la nova superfície a la glacera de Tignes. Van aconseguir  velocitats a prop dels 80 km/h, que més o menys és la velocitat amb la qual es surt de la rampa. Les meves impressions van ser molt positives. En base als bons resultats de les proves Grandvalira ha apostat per aquesta superfície. Sincerament crec que aquest abril podríem treure els pocs km/h que ens falten per arribar als 200 a Grandvalira.”

Paral·lelament, a les proves de la Copa del Món de Kl, les Federacions espanyola i francesa d’esquí celebraran el seus respectius campionats nacionals dins d’alguna de les mànegues de la competició. 

Programa Finals Copa del Món KL 2018
Sector Grau Roig de Grandvalira
Pista de velocitat Riberal

5 abril
Sessió d’entrenaments obligatoris
10.30h 1r Entrenament.
12.00h 2n Entrenament.

6  abril
1 COPA DEL MÓN KL  (*)
9.00h Cursa classificatòria.
10.30h Semifinals.
12.00h Finals.
* Una de les mànegues del dia puntuarà pel Campionat d'Espanya.

7 abril
2 COPA DEL MÓN GRANDVALIRA (*)
9.00 h Cursa classificatòria.
10.30 h Semifinals.
12.00 h Finals.
18.30 h Entrega de premis Edifici Cubil.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial