Notícia

Una doble avaria en el sistema de frenat del telecadira georgià va provocar l'accident

Perquè els conductors del remuntador no van prémer el botó de parada d'emergència?


L'escena va ser surrealista. De cop i volta, el telecadira a l'estació de Goudaouri va retrocedir a tota velocitat forçada. Alguns esquiadors van poder alliberar-se abans que les cadires es dobleguessin l'una contra l'altra, mentre que uns altres es llençaven literalment a l'aire abans d'arribar al volant de retorn del telecadira. Afortunadament, i d'acord amb una primera observació, "només" vuit persones van resultar ferides lleugerament. S'ha obert una investigació amb el fabricant que haurà d'explicar l'origen d'aquest accident al Ministeri d'Economia i l'estació.

Perquè no es va aturar el giny mecànic?

Tothom es pregunta el perquè els conductors del remuntador no van prémer el botó de parada d'emergència? Segons un enginyer especialista consultat pel web francès Skieur.comque, només ha pogut formular una opinió després de veure el vídeo), el telecadira no va començar a remuntar a l'inrevés, com és lògic. Podria ser que els dos frens de què disposa el remuntador no van fer exercir bé la seva funció per motius que ara mateix són pura especulació, potser va ser per un excés de càrrega, però el que sembla evident és que un cop aquests frens van fallar va ser la força del pes i la gravetat de la instal·lació el que van provocar l'alta velocitat i la marxa enrere. És el que es coneix com a efecte de retrocés.

Podria ser, segons expliquen, que es detectés un mal funcionament inicial en el telecadira que va obligar els conductors a realitzar una evacuació dels seus passatgers i que s'iniciés un procés de marxa enrere, però és una hipòtesi no contrastada. A partir d'aquest moment se succeirien les fatalitats i res hauria funcionat com pertocaria. En el vídeo també es mostren algunes carcasses de la màquina obertes, que potser podrien estar relacionades amb l'accident o una intervenció tècnica prèvia. Es creu que un primer fre devia fallar i l'altra no es va activar perquè no estava sincronitzat o ben dissenyat. S'espera que en els dies vinents els fets es puguin aclarir, un cop els tècnics de la instal·lació l'hagin visitat, revisat i contrastat el seu funcionament amb els conductors i tècnics de manteniment del remuntador i de l'estació d'esquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny