Notícia

Allau a prop d'Arinsal

Tres esquiadors que practicaven forapista a l'Alt de la Capa han causat el trencament d'una gran placa de neu

allau,arinsal,alt de la capa
Fotografia de l'allau d'Arinsal d'aquest diumenge a la tarda Autor/a: Bombers d\'Andorra (ANA)
Tres esquiadors que practicaven esquí alpí forapista a l'Alt de la Capa, a Arinsal, van provocar una allau ahir diumenge. El grup esquiava en una zona fora del perímetre esquiable marcat quan se'ls ha trencat una gran placa de neu sota els esquís. La gran placa de neu ha baixat pendent avall, al vessant est del Pic Alt de la Capa, però els esquiadors no han estat arrossegats i, per tant, no hi ha hagut cap persona ferida, segons han confirmat els bombers.

Els bombers han rebut l'avís del grup cap a les 13.20 hores, i han enviat a la zona tres efectius del Grup de Rescat de Muntanya (GRM) i dos efectius del Grup de Rescat Caní (GRC), que han arribat a la muntanya amb helicòpter. Els bombers han pogut verificar que cap persona ha quedat atrapada.

Els bombers també han explicat que aquest diumenge també hi ha hagut una allau al pic de Casamanya, però en aquest cas ha estat espontània i ningú n'ha resultat ferit. Tot i que el risc d'allaus es troba actualment al nivell 2 per sobre de 2.200 metres, les condicions meteorològiques estan canviant molt les últimes hores.

D'ANA.ad

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny