Notícia

Així ha anat la 25a edició d’El Cargol de Neu celebrada a Masella

La gran festa de l'esquí infantil ha comptat amb la presència de l’esquiador olímpic Quim Salarich

masella,cargol de neu
CANM-Cerdanya i GRANUEC, els clubs d’esquí amb més representació al pòdium Autor/a: Masella
La pionera cursa d’esquí alpí infantil El Cargol de Neu, que organitza el club d’esquí CANM-Cerdanya, es va disputar el matí del dissabte a Masella. Quasi  300 nens i nenes d’entre 8 i 12 anys procedents de clubs del Pirineu català, andorrà i també de l'Estat espanyol s’han reunit a l’estació cerdana per a celebrar el 25è aniversari i el 2n homenatge a Josep Maria Bosch Aymerich, co-fundador de Masella.

A les 9:30 h s’ha donat el primer tret de sortida als corredors de la U12 a la Davallada, una divertida pista vermella homologa per la FIS ubicada entre boscos i amb final al Pla de Masella. Un escenari idoni per a celebrar la 25é edició d’El Cargol de Neu, on nens i nenes han disputat un Eslàlom Gegant a una mànega els de la categoria U10, i a dues mànegues els de la U12, i en un traçat amb sortida a 1.935 metres d’altura i arribada a 1.735 m, amb un desnivell de 200 metres. 

Els clubs amb més representació al pòdium en aquesta 25a edició d’El Cargol de Neu han estat els clubs catalans  CANM-Cerdanya, organitzador de la llegendària cursa infantil, i GRANUEC. 
 
Per segona vegada aquesta temporada dues bessones, Mar i Anna Cabassers, són primera i segona a la categoria U-10
En U10 femení, per segona vegada aquesta temporada, les bessones Mar i Anna Cabassers del club CANM-Cerdanya s’han imposat a les seves rivals més immediates aconseguint les dues primeres posicions, igual que varen fer en el trofeu Pista Pista.
En 3a posició s’ha desmarcat l’esquiadora del GRANUEC, Nur Casas.
En categoria U10 masculí, el guanyador ha estat Max Jorge del Llívia, seguit de Tomàs Alsina del club GRANUEC, mentre que el tercer calaix hi pujava Matteo Padoan del LMCE.
En categoria U12 femení, la guanyadora ha estat Andrea Rodríguez del CEVA, segona Daniela Chalbaud del  CAEI i tercera Marta Rabat Riba de GRANUEC. 
En categoria U12 Masculí el primer ha estat Quim Magan de l’ELIT, seguit de Roger Barceló Castellet del CANMC i tercer Miguel Coste del LMCE 

Cursa amb la presència de Quim Salarich

El Cargol del Neu, que compleix 25 anys, destaca per ser la primera competició en alevins d’Espanya. Una iniciativa impulsada pel Club CANM-Cerdanya que s’ha convertit en tot un referent de l’esquí alpí per ser la desfilada prèvia dels corredors que posteriorment conformaran l’elit de l’esquí català i nacional. D’aquí han esdevingut corredors de la talla de l’olímpic Quim Salarich que no s’ha volgut perdre aquesta gran festa de la neu. “Tinc molt bons records d’El Cargol de Neu, fins i tot vaig guanyar en un parell d’ocasions. Sempre que puc m’escapo per veure com pugen els corredors que un any més s’ha demostrat un alt nivell entre els participants”, ha comentat Salarich, present a la 25 edició de la Caragol de neu.. 

Des de la seva primera edició a la temporada 93-94, el Club CANM-Cerdanya ha reunit a més de 5.000 corredors d’entre 10 i 12 anys. La cursa, tot i el rigor tècnic i la professionalitat amb què es treballa, té un caràcter plenament festiu i esdevé una referència per als clubs, corredors, amics i famílies dels més petits de l’esquí alpí de competició a Catalunya. 

Classificació XXV El Cargol de Neu 

U10 Femení
Mar Cabassers - CANMC
Anna Cabassers - CANMC
Nur Torres - GRANUE

U10 Masculí
Max Jorge - Llívia
Tomàs Sastre - GRANUE
Matteo Padoan - LMCE 

U12 Femení
Andrea Rodríguez - CEVA
Daniela Chalbaud - CAEI
Marta Rabat - GRANUEC 

U12 Masculí
Quim Magan - ELIT
Roger Barceló - CANMC
Miguel Coste - LMCE
 


Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


34%


7%


59%

58 vots