Notícia

La catalana Maria Hidalgo puja al podi al Grandvalira Total Fight snowboard

Hidalgo queda tercera després de la japonesa Yuka Fujimori i la canadenca Brooke Voigt


L’snowpark El Tarter ha viscut una apassionant jornada de competició amb la disputa del Grandvalira Total Fight snowboard. Esdeveniment slopestyle dins el circuit referent mundial World Snowboarding. 


Un total de 42 riders, 31 en categoria masculina i 11 en categoria femenina, han donat el millor de si per endur-se la victòria. Riders provinents dels EUA, Japó, Canadà, Rússia, Suïssa, Noruega, Suècia, Nova Zelanda, Itàlia, Bèlgica, Andorra i Espanya han presentat els seus millors trucs en un circuit de slopestyle molt versàtil, compost per un rail a doble tub de 10 metres i en baixada, seguit d'un rail a doble tub i forma “Y”, després un mòdul amb tres possibilitats: gap a Donkey Tail o opció a Pull Jam o opció gap a bola. A continuació, tres kickers seguits; el primer de 21 metres i els dos últims de 18 metres, que permetien als riders realitzar els seus millors trucs.  

Yuka Fujimori venç i la catalana Maria Hidalgo puja al podi

La japonesa Yuka Fujimori ha estat la gran dominadora de la final femenina al Grandvalira Total Fight snowboard. La rider nouvinguda dels Jocs Olímpics de PyeongChang (amb una 9a plaça en slopestyle i 7a en big air) es presentava com la favorita a Andorra. No ha defraudat, a la final ha fet tres rondes molt consistents per emportar-se la victòria, la seva millor ronda ha estat un switch boardslide to normal, backside 50/50 i ollie tailbonk en els rails, seguit d’un backside 900 mute al kicker. Fujimori, comentava: “estic molt feliç, ha estat una victòria molt treballada i en tot moment m’he sentit molt a gust a Andorra. El circuit de slopestyle m'ha agradat molt.”

Al podi, l’han acompanyat la canadenca Brooke Voigt i una inspiradíssima Maria Hidalgo. La catalana ha pujat al merescut podi després d’un llarg período de recuperació per una lesió: “Ha estat una competició tècnica per la velocitat en què s'arribava als salts, la veritat és que no m’esperava el podi ja que vinc d’una lesió molt llarga; fa un mes i mig que he tornat a pujar a la taula i fa poc vaig guanyar a una Copa d'Europa; però venir aquí, en una competició de tant nivell internacional era un repte més gran. La meva intenció era passar-ho bé i fer-ho el millor possible... molt millor si és al podi!”

Dylan Thomas s’emporta la victòria per davant d’un gran Kaito Hamada

Pel que fa a la categoria masculina, l’americà Dylan Thomas ha aconseguit la millor puntuació de la final després de realitzar un frontside boardslide 270 in 270 out al primer rail, switch frontblunt 450 out al segon rail, 50/50 frontside 360 tail out en el tercer mòdul de jibbing i un frontside 1440 melon al kicker. Resultat que li ha servit per vèncer i frenar al rider japonès Kaito Hamada que ha estat molt a prop de la victòria després de realitzar una ronda espectacular en els mòduls de jibbing. La tercera posició del podi l’ha ocupat el també japonès Takeru Otsuka.

Dylan Thomas, després de guanyar, comentava exultant: “això és increïble, una cosa meravellosa. Aquest matí, les meves primeres sensacions al park no eren bones, em notava cansat. Però després tot ha canviat i he agafat la suficient confiança per afrontar la competició buscant la victòria. La meva segona ronda ha estat molt bona i m’ha portat al primer lloc. És la segona vegada que vinc a competir al Grandvalira Total Fight i em sento molt a gust, m’encanta Andorra i com ens tracta la gent.”

RESULTAT FEMENÍ PODI

1a Yuka Fujimori (Japó)         90.66   91.66   69.66
2a Brooke Voigt (Canadà)     84.00   88.66   79.33
3a María Hidalgo (Espanya)   65.00   87.00   80.33

RESULTAT MASCULÍ PODI

1r Dylan Thomas (EUA)         88.00   95.33   30.00
2n Kaito Hamada (Japó)        20.00   93.00   85.33
3r Takeru Otsuka (Japó)        83.33   91.66   30.00

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny