Notícia

Els al·licients d'esquiar a Masella aquesta Setmana Santa

Masella podria arribar a obrir fins al10 de maig si les condicions de neu a pistes ho permeten

masella,pou dela neu
Imatges d'ahir a Masella Autor/a: Masella
Masella es presenta amb molt bones condicions de cara aquesta Setmana Santa 2018. Des de l'estació cerdana ens donen 5 al·licients i 5 consells per visitar-la durant aquest període de vacances.

Els 5 al·licients

1 • Perquè les condicions de neu són immillorables


Aquests dies a Masella gaudeixen de gruixos de neu que van dels 110 als 250 cm. I fa tres dies encara hi van precipitar 45 cm de neu nova a La Tosa (2.535 m.). A més, l'altitud, hi ha molts sectors per sobre els 2100 m que mantenen freda la neu, amb orientació nord que protegeix les pistes de la radiació solar i mantenen millor la neu i, finalment, perquè el bosc protegeix la neu de la radiació solar. Tot plegat són factors que afavoreixen una bona conservació de la neu.

2 • Perquè hi ha tres sectors claus

Hi ha 3 sectors claus: Isards, Coma Oriola i Coma Pregona, tots ells orientats a nord. Són molt ombrívols i estan per sobre dels 2.000 metres d'altitud, factors que afavoreixen que la neu a les pistes d'aquests sectors es conservi especialment bé, fins i tot, en els dies més càlids de la primavera. A banda, cal esmentar que les temperatures fredes dels mesos de febrer i el març han retardat el desglaç de la neu per sota la cota 2.000.

3 • Perquè hi ha unes hores per esquiar ideals

La neu primavera, la que correspon a aquesta època de l'any és per gaudir-la tant com la de l'hivern, però cal saber com aprofitar-la per gaudir del màxim de l'esquí. És una neu que es transforma al llarg de les hores. De bon matí és més dura fruit del regel nocturn, és aleshores quan cal lliscar per les pistes per sota de Cap del Bosc 2150 m; és a dir a les cotes mitjanes i baixes del domini esquiable. I és quan ha transformat i ja és més pesada a les cotes baixes quan recomanem esquiar a la cota alta de l'estació; és a dir en els sectors de Coma Pregona, la Tosa i Isards.

4 • Sol, neu i terrasses en el moment propici

El fet que la Setmana Santa 2018 cau aviat en el calendari (altres anys coincideix a mitjansn abril), fa que les destinacions de platja no siguin una bona opció, en canvi l'esquí és enguany especialment una bona destinació d'aquestes vacances gràcies a l'excel·lent estat de pistes. Però a més, a Masella, hi ha nombroses terrasses per a qui vulgui gaudir del sol. Totes estan orientades cap al sud per gaudir-lo al màxim. Entre esquiada i esquiada gaudir d'un bany de sol, en les nombroses cadires i gandules de l'estació mentre es pren un refrigeri són una opció excel·lent idea per gaudir de l'aire lliure després d'un hivern que ha estat molt fred.

5 • Perquè tot és obert

Aquests dies a Masella el comunicat de neu és ben senzill: tot obert. A l'estació es troben en funcionament el 100% dels remuntadors i el 100% de les pistes són obertes.

I finalment per aquests 5 consells que us faran gaudir millor de l'esquí a Masella

Consell 1
Matinar per gaudir de l'esquí, des de les 9 del matí amb l'obertura dels remuntadors.

Consell 2
La crema de la protecció solar per protegir al màxim la pell de la insolació solar.

Consell 3
Hidratar-se amb regularitat, amb aigua, sucs de fruita o refrescos en els nombrosos bars de l'estació.

Consell 4
Entaular-se i recuperar forces, un cop finalitzada l'esquiada, en els restaurants i bars de Masella.

Consell 5
Passejar a peu o en bicicleta, aprofitant les llargues tardes de primavera, pel fons de la vall per la xarxa de camins que transcorren pel verd primaveral dels prats de la Cerdanya de finals de març. O gaudir de l'extensa agenda d'activitats que aquests dies podreu trobar als pobles de la Cerdanya.

I finalment dir-vos que a Masella, el proper cap de setmana, arriba la ja tradicional XV Cursa d'Abonaments de Temporada, una prova molt consolidada que se celebrarà el dissabte, dia 31 de març.

I com és habitual en aquesta estació, recordar-vos que procuraran mantenir obertes les instal·lacions fins al pròxim 6 maig, no descartant-se fins i tot el 10 de maig, si és que les condicions ho permeten.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny