Notícia

La JAM Extreme porta a Vallnord-Arcalís més de 120 riders de 18 països

Forma part del Freeride World Qualifier i se celebrarà el diumenge 1 d’abril

Jam Extreme
La JAM Extreme se celebrarà a Vallnord-Arcalís l'1 d'abril Autor/a: Arcalís
El diumenge 1 d'abril, l’estació d’esquí ordinenca torna a reunir els esquiadors i snowboarders forapista del top mundial amb la cursa JAM Exteme 3* by Tirolia. Més d’un centenar de riders participaran en aquesta segona edició que, valorada amb tres estrelles dins del circuit mundial de la Freeride World Qualifier, suposa la darrera oportunitat de la temporada per sumar punts i passar a formar part de la primera divisió mundial dins del Freeride World Tour 2019.


Arcalís es converteix, diumenge 1 d'abril, en la darrera oportunitat a nivell europeu i l’única de la zona pirenaica per optar a participar en l’edició 2019 del Freeride World Tour (FWT). El Baser Negre, el vessant en què fa tot just unes setmanes corria l’elit mundial del freeride en el marc de la FWT, torna a acollir una de les proves crucials de l’esdeveniment internacional amb la recepció de la JAM Extreme Freeride World Qualifier. La competició, de categoria tres estrelles, acollirà un total de 122 corredors procedents de 18 països.
 
L’organització d’aquesta segona edició, encapçalada per Neveski Management amb el suport imprescindible de l’estació de Vallnord-Arcalís, va presentar l’esdeveniment abans d'ahir matí al Commencal Spot de la Massana, en un acte en què l’organitzador Dani Fornell i el guia de muntanya local Sergi Flamand, acompanyats pel Director de Màrqueting i de Desenvolupament de Negoci de l’estació, David Ledesma, van presentart tots els detalls de la competició, la darrera del calendari i, per tant, trobada imprescindible per als practicants de la modalitat i per als acompanyants i les famílies que vulguin presenciar l’espectacle.
 
Fornell, que va ressaltar la importància que es tracti “d’un esdeveniment pensat i creat per riders per als riders” perquè, d’aquesta manera, es garanteix “un escenari idoni per als corredors i també una organització adequada a les seves necessitats i a la dels espectadors”, ha destacat l’augment de persones inscrites. En aquest sentit, ha fet èmfasi en la importància que el 80% dels participants arribin de l’estranger, de països com la Xina, Argentina, Bulgària o Xile, entre altres, perquè demostra la transcendència de la Jam Extreme i duu el nom de Vallnord-Arcalís i d’Andorra més enllà de les fronteres continentals. A nivell nacional, val a destacar la presència de d’Eloi Fernández, Guim Campeny o un Iker Reyes que, la darrera edició, aconseguia la 6a posició i que fa pensar que “més d’un rider local ens sorprendrà”.
 
Emplaçament de la cursa

Les característiques a les quals s’enfrontaran els riders responen a les mateixes exigències a què ja van enfrontar-se els campions mundials en l’etapa andorrana del FWT 2018, el Baser Negre. En total, 600 metres de desnivell perquè els corredors demostrin per què mereixen formar part de l’elit. L’espectacle que garanteix aquesta trobada internacional serà perfectament visible per als espectadors, ja que el pla de la Coma ofereix la visió perfecta per presenciar tots els trucs que s’aniran donant a partir de les 9 hores.
 
L’organització compta amb vessants alternatius en el cas que les condicions meteorològiques posin en dubte la seguretat dels atletes. El guia de muntanya local i part de l’equip de l’estació, Sergi Flamand, ha recordat que Arcalís compta amb fins a cinc cares amb els requeriments com per acollir una trobada d’aquesta categoria. La segona opció, però, és el Port del Rat, zona en què en repetides ocasions s’han desenvolupat competicions de la modalitat forapista i que és una de les preferides per part del públic professional. Flamand, que ha assenyalat que es preveuen precipitacions en forma de neu per a tota la setmana, apunta que la qualitat de la neu serà, per tant, molt òptima, i que la seguretat serà la que finalment determini l’emplaçament. Val a recordar que la finestra meteorològica per a la celebració de la JAM Extreme 3* by Tirolia s’iniciarà el 30 de març i s’amplia fins al diumenge, 1 d’abril.
 
Per tal que la prova reuneixi tots els requisits de la FWQ, un jurat professional es dividirà per puntuar l’esquí masculí, per un costat i, per l’altre, l’esquí femení i l’snowboard en ambdues categories. D’aquesta manera, el volum queda equilibrat entre els experts i es garanteix el compliment del reglament de la FWT.
 
La jornada de competició, el dissabte, conclourà al Commencal Spot de la Massana, on tindrà lloc un après-ski obert per a tot el públic.   

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny