Notícia

Baqueira Beret tanca la Setmana Santa amb més de 90.000 esquiadors

Només el divendres 30 de març ja s'hi van comptabilitzar 14.333 esquiadors a pistes

baqueira,telecadira
Setmana Santa en gran a Baqueira Beret, que l'ha tancat amb més de 90.000 esquiadors a pistes Autor/a: Baqueira
Setmana Santa en gran a Baqueira Beret, que l'ha tancat amb més de 90.000 esquiadors a pistes entre el dissabte 24 de març i el diumenge 1 d'abril. La meteorologia ha estat canviant, però la totalitat de quilòmetres esquiables i remuntadors han estat disponibles la majoria de dies de les vacances de Pasqua.


Bons no, excel·lents els resultats de la Setmana Santa a la Val d'Aran. Ha estat una setmana atípica pel que fa a temperatures, que han estat hivernals i han permès una qualitat de neu excepcional a Baqueira Beret, amb uns gruixos que en comptes de minvar han continuat augmentant en cotes altes fins arribar als 3 m.

Des del dissabte 24 de març fins al diumenge 1 d'abril han pogut gaudir d'aquestes condicions immillorables amb més de 90.000 esquiadors. El dia de més afluència va ser el divendres 30 de març que va comptar amb 14.333 persones a pistes.

L'estació de la Val d'Aran i Valls d'Àneu ha estat oberta tots els dies de les vacances amb una mitjana de 135 km esquiables i pràcticament tots els remuntadors en funcionament diàriament. Això ha permès que els esquiadors que han visitat l'estació es repartissin de manera fluïda per l'àrea esquiable oberta de 2.166 Ha. Entre Baqueira, Beret i Bonaigua.

Han estat oberts durant la setmana llarga de vacances el circuit gratuït de 7 km d'esquí de fons de Beret, l'snowpark s'ha reobert després d'uns dies de remodelació a causa de les nevades. El Funpark de Clot der Us a Beret ha seguit triomfant amb els més petits amb el traçat en el que hi ha disposades reproduccions d'animals típics de la zona repartits entre arbres i peralts. A més, s'ha muntat un nou tubbing i activitats d'oci instal·lades a la part de debutants de Beret que han estat un gran èxit omplint d'un públic que ha pogut gaudir en família i amics d'atraccions més enllà de l'esquí i surf de neu.

Pel que fa a la meteorologia, ha estat una setmana canviant amb condicions de rigorós hivern alguns dies amb mínimes de fins a -11ºC i també dies primaverals amb molt de sol i un ambient agradable que ha convidat a gaudir de les nombroses terrasses de l'estació. En definitiva, una Setmana Santa atípica en la qual molts matins s'ha pogut gaudir de fins a 15 cm de neu acabada de caure d'una qualitat hivernal.

A nivell d'esdeveniments, l'ambient a l'Stadium de Beret i l'Snowpark Era Marmota ha estat total. Al Stadium s'han disputat les animades socials dels clubs que entrenen a l'estació com el MAC, AinhoaEC, FLOCS, CEVA i CAEI. A més, el primer dissabte de març es va disputar la cursa del Conselh Generau d'Aran i el diumenge 1 d'abril la Expression Session Baqueira de freestyle a l'snowpark oberta a esquiadors i snowboarders.

Quant als restaurants de l'estació han estat oberts tota la setmana, destacant la Festa del Bou a manera de degustació que es va dur a terme al Moët Winter Lounge d'Orri els dies 30 i 31 de març. La resta de locals temàtics com el Refugi Sant Miquel, el 5J Grill Baqueira, la Borda Lobato i el WineBar by Vinya Pomal a l'hotel Montarto han tingut un alt nivell d'ocupació. La nova Cafeteria Bosc a Baqueira 1800 s'ha confirmat com un gran encert, ens només pel seu sistema de self service "free flow" sinó també per l'amplíssima terrassa que ha estat l'estrella d'aquesta Setmana Santa.
Pel que fa a esdeveniments destacats a la vall, s'ha celebrat la vuitena edició del festival Pyrenades a Salardú amb activitats culturals i de natura per a la difusió del pirineisme entre els aficionats i curiosos de la muntanya.

L'estació de Baqueira Beret donarà per acabada la temporada el proper diumenge 8 d'abril.

AGENDA

2 i 3 d'abril

Campionats d'Espanya d'Esquí Adaptat amb un gegant i un eslàlom organitzat per les federacions FEDDF i FEDC

Dissabte 7 d'abril
Ski Solidari: classes d'esquí, lloguer de material i forfet per 50 € a benefici de Pediatric Cancer Center, Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Places limitades, per inscripcions trucar al 636036552

Dissabte 7 d'abril
Test d'Or: a les 10 h donarà començament aquesta clàssica cursa de Baqueira a la que com cada any es convida a tots els alumnes dels cursets d'Era Escòla que s'hagin proclamat guanyadors en les carreres celebrades cada setmana a participar a la competició del Test d'Or. d'aquesta manera, els participants poden posar en pràctica tots els coneixements apresos durant la temporada i, a més, opten a guanyar molt bons premis.
Els nivells A i B d'esquí i surf de neu competiran a la pista del Pla de Beret i els nivells C, D, E i F de les dues modalitats, a la part alta de l'Stadium de Beret.
Els primers classificats de cada categoria guanyaran un forfet de Baqueira i un curset amb Era Escòla de 5 dies per a la temporada que ve. A més, hi haurà trofeus "Test d'Or" per als 3 primers de cada categoria i sorteig sorpresa entre tots els participants en finalitzar el lliurament de premis.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny