Notícia

La Setmana Santa al Pirineu lleidatà es tanca amb 150.000 forfets

L'ocupació s'ha situat en un 95%, segons dades de la Diputació de Lleida

port aine,trepitjat,
Port Ainé en una imatge d'aquest mes de març Autor/a: Diaridelaneu.cat
Les estacions d’esquí, que tancaran la temporada el pròxim diumenge 8 d’abril, han venut aquesta Setmana Santa uns 150.000 forfets, un 76 % més que l’any anterior. A més, l'ocupació s'ha situat en un 95%, segons dades de la Diputació de Lleida.


El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida qualifica de molt positiu el resultat de l'ocupació turística que s'ha registrat durant aquestes vacances de Setmana Santa a les zones turístiques de les comarques de Lleida, amb una mitjana d’ocupació que s’ha situat al voltant del 95 %, en els dies festius que van del Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua, dades que confirmen les previsions fetes inicialment pel mateix Patronat.

El temps canviant propi de la primavera, amb ratxes fortes de vent dissabte i baixes temperatures, no ha pertorbat el balanç final pel que fa a l’ocupació. La incidència del temps ha tingut una afectació més directa en l’àmbit del turisme actiu i esports d’aventura vinculades amb les activitats de riu, i menys en el resultat final del nombre de forfets venuts per aquestes dates al conjunt de les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida.

No obstant, si la climatologia hagués estat més favorable el nombre de forfets hauria estat encara superior. Amb dades encara provisionals les estacions d’esquí, que tancaran la temporada el pròxim diumenge 8 d’abril, aquestes han venut en aquesta Setmana Santa uns 150.000 forfets, un 76 % més que l’any anterior, segons informa el Patronat.

El director del Patronat de Turisme Juli Alegre, ha expressat la seva satisfacció pel resultat d’aquestes vacances de Setmana Santa a les zones turístiques de la demarcació de Lleida. Una opinió que ha estat també compartida pels diferents responsables dels sectors d'hoteleria, càmpings i turisme rural de la demarcació de Lleida, així com també pels responsables de les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida.

A pocs dies de finalitzar la temporada d’esquí

El conjunt d’estacions d’esquí del Pirineu de Lleida han estat obertes per aquesta Setmana Santa amb uns bons gruixos de neu. Tot i que la climatologia no s’ha mostrat del tot favorable tot els dies d’aquesta Setmana Santa el nombre de forfets venuts entre el 24 de març al 2 d’abril ha estat d’uns 150.0000, un 76 % més que la Setmana Santa de l’any 2017 que es va tancar amb 85.000 forfets. La gran quantitat i qualitat de neu que han tingut tots els centres d’esquí del Pirineu de Lleida, tant els d’alpí com els de nòrdic han afavorit la venda de forfets durant aquests 10 dies de vacances de Setmana Santa.

La temporada d’esquí 2017-2018 entra a la recta final, amb els centres d’alpí oberts fins al pròxim diumenge 8 d’abril i amb uns bons gruixos de neu de qualitat immillorable per a la pràctica de l’esport blanc després de les intenses nevades caigudes aquest hivern.

Esquí nòrdic per als propers dies

Només l’estació de Tavascan, en la modalitat d’alpí, ha tancat el diumenge 1 d’abril, mentre que la de nòrdic romandrà oberta fins al dia 8. Per la seva banda, l’estació de nòrdic de Virós-Vallferrera tancarà el dia 2. El complex de Sant Joan de l’Erm allargarà la temporada fins al 8 d’abril i les estacions d’Aransa, Lles de Cerdanya i Tuixent-la Vansa, a partir del dia 2 d’abril, continuaran obertes només els caps de setmana fins que tinguin neu suficient per a l’esquí.

Més esquiadors a pistes, menys navegants pel riu

Pel que fa a les empreses de turisme actiu i d'esports d'aventura, cal dir que aquestes han tingut un nivell de contractació de serveis menor que d’altres anys per aquestes dates, degut a les condicions meteorològiques que no han acompanyat i també perquè les dates de la Setmana Santa d’enguany han afavorit més les activitats relacionades amb l’esquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny