Notícia

Motos de neu andorranes circulen per espais naturals protegits de Catalunya

Els Agents Rurals comissen una moto de neu que circulava per la Reserva Cerdanya-Alt Urgell

moto de neu,agents rurals
La moto de neu andorrana, immobilitzada per conduir per zones prohibides de Catalunya Autor/a: Agents Rurals
El cos dels Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya han denunciat la circulació il·legal de motos de neu andorranes per territori protegit català. La zona més conflictiva és la que limita amb l'estació d'esquí nòrdic La Rabassa, des d'on surten excursions en moto de neu que acaben traspassant la frontera entre Catalunya i Andorra i entren en espais protegits.


Els Agents Rurals han comunicat la presentació d'una denúncia contra el conductor d'una moto de neu que circulava de manera il·legal per l'àrea de la Reserva de Caça Cerdanya-Alt Urgell. El vehicle ha quedat comissat. Els fets es van produir aquest dilluns, quan els agents van detectar la presència de diverses motos de neu que circulaven per camins inter-fronterers encara coberts de neu.

La denúncia i decomís es va dur a terme a la zona de la Tossa Plana de Lles i el Puigpedrós. A l'home se li va immobilitzar el vehicle i va haver de pagar una multa de 300 euros. Ara bé, tot i que en aquest cas es tracta d'un únic conductor i vehicle, el problema és que al parc de neu de Naturlàndia, dins Andorra però a pocs quilòmetres de la frontera amb Catalunya, hi ha empreses que es dediquen a aquesta activitat.

Els Agents Rurals han informat que des de fa dies s'han trobat traces de motos de neu en diversos camins de tota la zona propera a Andorra, i que en tots els casos es tracta d'espais naturals protegits, on està prohibida la circulació de motos de neu. Els Agents Rurals han recordat que la legislació catalana prohibeix la conducció amb vehicles motoritzats fora de camins marcats i d'estacions d'esquí. En el supòsit que els camins travessin espais naturals protegits la circulació en queda prohibida. En canvi a Andorra la legislació és menys estricta i es permet la sortida de l'àrea de les estacions d'esquí.

Animals protegits en perill

La presència de vehicles motoritzats a l'alta muntanya altera la fauna, espècies com la perdiu blanca, el gall fer i també cinegètiques. Les motos els causen molèsties, les debiliten, ja que es troben en una època de l'any en la qual el menjar escasseja i en poden condicionar la seva supervivència.

 

EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial