Notícia

Les estacions de Les Neus Catalanes fan caixa en una temporada històrica

Increment de clients i facturació a les 5 estacions d'esquí. El creixement es deu, sobretot, a la pujada del client sud-català

Formiguera, en una imatge del passat 23 de febrer.
Formiguera, en una imatge del passat 23 de febrer.
Temporada de rècords a les estacions de la Catalunya del Nord. El balanç de l'hivern del 2017-2018 a les estacions de Les Neus Catalanes és de màxima satisfacció. Com és habitual a les estacions d'aquesta part del Pirineu la majoria van tancar portes el dilluns de Pasqua i només Els Angles ho va fer aquest diumenge passat.


Per les xifres d'afluència d'esquiadors, pels dies d'obertura i pel volum de negoci en el conjunt de les estacions, el resultat de la campanya 2017-18 ha estat més que satisfactori. Totes les estacions van aconseguir obrir instal·lacions pel pont de la Puríssima i, ja per aquelles dates, van aconseguir un augment de la freqüentació d'esquiadors d'entre un 5 i un 20% respecte a campanyes anteriors en les quals també s'havia estrenat temporada per la Puríssima. I una dada a tenir present és que l'increment de clients a la Catalunya del Nord es deu bàsicament a clients catalans del sud.

Les estacions de l'Alta Cerdanya pugen en facturació

Una de les estacions més beneficiades pel bon curs de la temporada ha estat Font Romeu Pirineus 2000. L'estació degana a la Catalunya del Nord ha aconseguit pujar la seva facturació en un 11% més que la temporada passada, i això que en la temporada 2016-17 també va incrementar la facturació en un 15%, el que va suposar un volum de negoci d'11,5 milions d'euros. Christian Sarran, director de l'oficina de Turisme de Font Romeu ha confirmat que enguany per l'estació hi han lliscat 488.000 esquiadors, el que suposa una pujada del 8% respecte a la passada campanya.

També l'esquí nòrdic presenta dades millors que la campanya passada, amb un increment del 23%. Font-Romeu Pyrénées 2000, de propietat municipal però gestionada pel grup Altiservice, té previst un pla d'inversionsper als dos anys vinents que passen per la renovació del telecabina i la construcció d'una nova pista entre l'estació d'esquí i el nucli urbà.

Porté i Pimorent (Portè-Puymorens) també és de les estacions que pugen en facturació, amb un increment del 5% per sobre de la mitjana dels darrers 5 anys i una facturació propera als 1.700.000 € i registrant 100.000 dies d'esquí, i això malgrat els problemes en els accessos i les adversitats meteorològiques, de les que ja ens en vam fer ressò fa uns dies al diaridelaneu. I dades gairebé històriques en precipitacions: l'estació ha acumulat al llarg de l'hivern entre 7 i 8 m de neu.

Pel que fa a l'estació de l'Espai Cambra d'Ase, a cavall del Conflent i la Cerdanya, Sant Pere dels Forcats (Alt Conflent) i Eina (Alta Cerdanya) la satisfacció és doble. D'una banda es puja en un 10% l'afluència de clients i en un 12% el volum de negoci.

Temporada de rècords al Capcir

I si les dades han estat molt bones i més que satisfactòries a l'Alta Cerdanya, al Capcir ja ratllen l'eufòria. A Formiguera, el director GianniRagona, ja va confirmar el passat mes de febrer al diaridelaneu que aquesta temporada seria "de rècords" i les xifres de negoci així ho demostren: 2.170.000 euros en facturació i 95.000 dies d'esquí.

I una dada que també serà gairebé històrica: Formigueres va ser en data 4 de desembre la primera estació del Pirineu en penjar el cartell d'obertura al 100% i es va permetre el luxe de tancar portes el cap de setmana abans de Setmana Santa, i no pas per falta de neu, doncs l'estació continuava al 100% de pistes i remuntadors. Una temporada que els haurà anat molt bé de cara a fer "caixa" per a les inversions previstes per als propers anys.

L'estació d'Els Angles també signa un final temporada molt bo. Segons dades confirmades per Antonio Martín, director de l'oficina de Turisme de Les Angles, el volum de negoci i l'afluència de clients pujarà a l'entorn d'un 14% en comparació amb l'any passat i una xifra de negocis que supera els 9 milions d'euros. La temporada s'ha tancat amb la visita de 380.000 esquiadors.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny