Notícia

I malgrat la meteorologia, un molt bon balanç a Boí Taüll

L'estació duplica la mitjana de les últimes temporades d'hivern amb 6,28 metres de neu acumulada però baixa en el nombre de dies d'esquí expedits

Boí-Taüll,panoramica
Boí Taüll en una imatge d'aquesta temporada Autor/a: Boí-Taüll
Boí Taüll duplica la mitjana de precipitació de les últimes temporades d'hivern amb 6,28 metres de neu acumulada. Durant la temporada s'ha registrat més de 6 metres de neu acumulada, en comparació als 3,50 de mitjana de les anteriors 5 temporades. Pendents del tancament definitiu dels comptes, l'excel·lent temporada d'estiu 2017 i les bones xifres aconseguides durant la temporada d'hivern 2017-18 permetran tancar l'exercici amb un resultat positiu que superarà amb tota probabilitat el de l'any anterior.


L'estació d'esquí de Boí Taüll, la més alta dels Pirineus, va posar ahir punt final a la temporada d'esquí 2017/2018. Gràcies a les abundants nevades durant tota la temporada, els visitants de Boí Taüll han gaudit d'un gruix de neu que ha superat els 300 cm en algunes zones de l'estació.

L'abundant precipitació ha suposat molts dies de mal temps i la necessitat de fer ús de cadenes per accedir a la base de l'estació d'esquí a 2.020 metres d'altura. Aquesta situació no ha permès superar el nombre de dies d'esquí acumulats de la temporada anterior, tancant finalment amb 131.026 forfets venuts, un 8% menys. No obstant això, gràcies a la bona ocupació hotelera en el conjunt residencial del Pla de l'Ermita, amb 24.001 habitacions venudes contra les 22.218 de la temporada anterior, els ingressos totals només s'han vist reduïts en un -3.77%.

Catalunya, el seu principal mercat

La procedència dels clients no ha variat respecte a temporades anteriors; els de Catalunya són els més nombrosos representant un 60% del total. Per comunitats autònomes, els procedents de Madrid han suposat un 20%, els de València un 15% i la resta provenien del nord de l'Estat i d'altres zones. Respecte als mercats internacionals, s'ha constatat un repunt dels clients procedents de França i de Portugal.

Cal destacar l'important esforç per part dels equips de l'estació, especialment els de muntanya, per oferir el millor servei possible i organitzar els diferents esdeveniments programats enfront d'unes condicions de temps adverses. Prova d'això ha estat la realització del Dorado Junior FWJT** i els Campionats de Catalunya Masters d'Esquí Alpí, organitzats aquest últim cap de setmana de la temporada.

D'altra banda, cal destacar també l'èxit i el bon acolliment del nou servei gratuït del FREERIDE BUS, que ha cobert els dos itineraris fora de pistes, Vall de Moró i Ginebrell, remuntant als esquiadors fins a la base de l'estació.

En paraules de Xavier González, director general de Boí Taüll, ha comentat que "estem satisfets amb les xifres totals d'aquesta temporada, encara que la climatologia no hagi permès gaudir als nostres clients al 100% de les boníssimes condicions de neu que ha ofert l'estació. En qualsevol cas, volem agrair la confiança dels esquiadors que hem rebut en les nostres instal·lacions de Boí Taüll, que han fet possible que ens acostem a la plena ocupació alguns caps de setmana de la temporada".

El complex hoteler de Boí Taüll, situat en el Pla de l'Ermita a 1.600 metres d'altura, seguirà obert durant els caps de setmana de primavera, oferint activitats lúdiques, culturals i gastronòmiques per a particulars i grups. En concret, l'Aparthotel Agusta&Spa es mantindrà obert tots els caps de setmana de la primavera a partir del pont de maig, del divendres 27 d'abril al dimarts 1 de maig. Tant l'Aparthotel Aparthotel Agusta&Spa com la resta d'allotjaments del resort estaran oberts durant tot l'estiu, des del 22 de juny fins a l'11 de setembre.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny