Notícia

Baqueira reordenarà tot el sector de la Peülla

Autor/a: Diari de la neu
Baqueira Beret reduirà la seua expansió al Pallars Sobirà, dotze anys després d'inaugurar les seues primeres pistes a la comarca. Els continus tancaments del port de la Bonaigua i les incidències per forts vents des de llavors han portat l'estació a replantejar la seua estratègia de creixement. L'empresa ha presentat un nou projecte a la Generalitat en el qual renuncia a remuntadors i pistes ja aprovades al sector de la Peülla. En lloc d'estendre el seu domini esquiable a nous terrenys, proposa millores en els que ja ocupa per assegurar la pràctica de l'esquí en condicions de mal temps.

Baqueira té al Sobirà els remuntadors del Cap del Port i la Peülla, mentre que el de Bonaigua connecta les pistes del Pallars amb les d'Aran. El pla urbanístic de l'estació, en vigor des del 2002, en contempla dos més a la zona de Rialba i a la Mare de Déu de les Ares, així com en noves pistes vinculades a aquests. L'empresa proposa renunciar a aquesta expansió i reduir el seu domini esquiable a l'àrea de la Peülla respecte al ja aprovat.

El nou projecte, en exposició pública, argumenta que els remuntadors previstos estan també exposats a tancaments per forts vents, tal com succeeix amb el de la Peülla. El projecte assenyala que les incidències per mal temps a les pistes del Pallars fan que els resultats d'aquest sector siguin "inferiors als esperats per tothom". Per corregir aquesta situació, proposa un únic remuntador a la zona que ja ocupa per facilitar el trànsit entre els telecadires de la Peülla i Cap del Port, amb un traçat que l'estació considera a resguard del vent dominant a la zona. Així mateix, també planteja noves pistes de debutants a fi d'assegurar els descensos a esquiadors de tots els nivells i concentrar les diferents àrees d'aparcament previstes a la zona del Cap del Port.

De Lleida.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny