Notícia

Així els ha anat la temporada a Vall de Núria i Vallter

Vall de Núria ha tancat la temporada d'hivern 2017-18 amb un total de 38.389 esquiadors i Vallter 2000 amb 42.161 esquiadors

vall de nuria,telecadira
Vall de Núria ha tancat la temporada d'hivern 2017-18 amb un total de 38.389 esquiadors Autor/a: Diaridelaneu.cat
Així els ha anat la temporada a les estacions més orientals del Pirineu català. Vall de Núria ha tancat la temporada d'hivern 2017-18 amb un total de 38.389 esquiadors, xifra molt semblar a la registrada l'edició anterior, quan en va sumar 40.453. Són xifres en línia amb les darreres campanyes. Així, per exemple, la campanya 204-15 en van sumar un total de 45.944 esquiadors davant els 38.859 de la temporada 2013-14.

Entre els condicionants d'aquesta temporada hi ha el fet que les nevades intenses van provocar una allau que va obligar a mantenir tallat l'accés a la Vall de Núria alguns dies. Els dies amb meteorologia adversa també han estat una constant a l'estació a l'estació de la Vall de Ribes, fet que ha restat l'afluència normal d'esquiadors en més d'un cap de setmana.

En aquesta campanya per les instal·lacions de Vall de Núria hi han passat 122.177 visitants. Pel que fa al Parc Lúdic i la resta d'activitats Vall de Núria ha rebut la visita de 67.926 persones, resultats també molt positius. Entre les activitats i esdeveniments que ha organitzat Vall de Núria destaquen la CronoNúria, la clàssica al Puigmal, l'activitat del Bateig amb raquetes de neu, així com les excursions nocturnes amb raquetes les nits de lluna plena, que s'ha fet puntualment un cop al mes.

L'estació de Vall de Núria no tanca en aquest període entremig de la temporada d'hivern i la d'estiu, i seguirà oferint totes les seves activitats ja amb el punt de mira en la primavera i l'estiu que arriben.

A Vallter, una temporada irregular

Pel que fa a l'estació de la Vall de Camprodon, Vallter 2000, en aquesta temporada hi han lliscat un total de 42.161 esquiadors, una xifra inferior a la de la campanya anterior, que va ser excepcional, amb 59.308 visitants i unes condicions immillorables de neu. Tot i això, la xifra obtinguda aquesta campanya es valora positivament i continua doblant a l'aconseguit la temporada 2015-2016 quan l'estació va rebre, només, 28.526 esquiadors.

Les d'aquesta campanya són xifres per sota la línia de la mitjana de les darreres temporades. Recordar que la temporada 2014-15 l'estació setcasina va sumar 60.294 esquiadors, la 2013-14 en va sumar 57.475 i l'anterior i la 2012-13 en va sumar 57.475.

Com a la seva veïna Vall de Núria, a Vallter la neu hi ha fet acte de presència de forma intensa, però també irregular i condicionant el normal desenvolupament de la temporada. Tot i que l'estació va obrir per la Puríssima el cert és que només ho va fer amb la zona de debutants. No es va poder obrir el telecadira i les pistes altes fins a finals del mes de desembre. Les nevades de principis de febrer, en forma de llevantada, també van condicionar els accessos per perill d'allaus durant diversos dies i, per a més mal sort, a finals de febrer una avaria tècnica va obligar a suspendre el servei del telecadira, fet que va restar atractiu a l'estació. També va estar tancada tot un cap de setmana del mes de febrer per vent.

Entre els esdeveniments més importants duts a terme destaquen: la VII Oncoesquiada, el 17è Trofeu Marmota o la celebració del WorldSnowDay.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny