Notícia

L'esquí de primavera triomfa a Arcalís

L'aposta per allargar la temporada a l'estació d'Ordino supera les expectatives

Arcalis,ferran freixenet
Imatge de dilluns al sector de La Coma d'Arcalís Autor/a: Ferran Freixenet
Diumenge passat van tancar la majoria d’estacions d’esquí del Pirineu català i andorrà. Dues estacions, però, continuen obertes. Es tracta d’Arcalís, al Principat d’Andorra, i de Masella, al Pirineu gironí, que tenen previst obrir fins al 30 d’abril i 1 de maig respectivament. I a les dues estacions sembla que les coses els van prou bé i és que avui, a Arcalís,  fins i tot s'hi han fet cues per comprar el forfet.


L'aposta d'Arcalís per allargar la temporada està donant bons resultats i fins i tot ha superat les expectatives. Aquest dijous ha estat el dia de més afluència de la setmana, amb més de 1.000 esquiadors, dades que s'han fet públiques avui a la ràdio televisió andorrana. Una bona referència que certifica l'èxit de la iniciativa és que en alguns moments s'han registrat cues a les taquilles per comprar forfets.

Perquè té èxit la iniciativa?

Hi ha diverses raons que expliquen l'èxit d'aquesta iniciativa, i el primer és que, ara mateix, Arcalís és l'única estació del Principat d'Andorra que és oberta. Segons el seu director, Xavier Ajona, també s'explica pel fet que les condicions de neu fora pista són excel·lents, una condició que ha donat a entendre que atrau a molts amants d'aquesta modalitat.

Qüestions que cal saber per als interessats en esquiar a Arcalís aquest dies

L'únic canvi que notaran els esquiadors d'aquesta modalitat d'esquí de primavera a Arcalís és que s'escurça l'horari d'obertura. S'obren instal·lacions i pistes ales 09.00 h i es tanquen a les 15h. Actualment els gruixos de neu a l'estació van dels 170 cm a la cota baixa als 290 de mitjana a la cota alta i el 90 % de pistes i d'instal·lacions obertes. El risc d'allaus se situa en 3 sobre una escala de 5.

A nivell logístic i intern de l'estació, l'obertura fins al 30 d'abril ha suposat haver d'allargar la contractació de part del personal i altres despeses extra. L'esquí de primavera d'aquest any a Arcalís és una prova pilot amb la qual es vol valorar elements que permetin consolidar en el futur el mes d'abril com a unes setmanes habituals en el calendari d'esquí de l'estació.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny