Notícia

Masella, que bé resisteixes! 900 m de desnivell i 30 km de pistes

Les pistes de la cota alta mantenen bons gruixos de neu de qualitat primavera

Masella,esquiador,esqui de primavera
Una imatge de Masella aquest matí Autor/a: Masella
Dues estacions d'esquí alpí s'han convertit en aquest tram final de la temporada en les Reines de l'esquí de primavera: es tracta de Masella i Arcalís. Per al Pont de l'1 de maig seran les dues úniques estacions obertes, després que Cauterets, al vessant nord, tanqués el passat cap de setmana. I compte, perquè contra el que es pugui pensar per les altes temperatures d'aquests dies, a Masella les condicions per esquiar en les primeres hores del matí continuen sent les pròpies de la primavera.


Aquest pont del primer de maig Masella posarà punt final a la temporada 2017-18 amb el tancament de l'estació el dimarts 1 de maig. Les previsions d'afluència per aquest Pont permeten pensar que seran bones gràcies al fet que seran quatre jornades (des del dissabte 28 d'abril fins al dimarts 1 de maig) durant les quals la majoria de centres escolars faran festa el dilluns, una circumstància que facilitarà que moltes famílies esquiadores aprofitin per gaudir de les darreres neus de la temporada.

Pel que fa a les pistes, i malgrat les altes temperatures dels últims dies, l'estació manté bons gruixos, especialment a cotes altes del domini esquiable, on la fusió de la neu encara queda alentida en les hores nocturnes.

Desnivell, pistes i remuntadors oberts

Per aquest Pont de l'1 de maig l'estació ha comunicat que té previst obrir 7 remuntadors: (Cintes de Pastors i Pastorets, els Teleesquís de la Tosa i Rasos i els telecadires de Coma Oriola, Masella Jet i Jumbo Tosa), 3 verdes, 13 blaves, 16 vermelles i 5 negres, amb gruixos de neu que van de 40 a 240 cm de qualitat primavera. El desnivell de 935 m continua sent esquiable tot i que els responsables de les instal·lacions recomanen que l'arribada al Pla de Masella que es fa per la pista dels Enamorats es faci com a darrera baixada, ja que per sota de la cota 1800 m la neu és escassa. L'horari per aquests dies és de 9 a 15 h. (Veure consells per esquiar aquest dies en aquest enllaç).

Previsió meteorològica per al Pont de l'1 de maig

La darrera setmana ha vingut marcada al Pirineu per temperatures per sobre de les normals per l'època, amb pols en suspensió que ha afavorit la formació de calitja. Segons la previsió meteorològica aquest tipus de temps té les hores contades; i és que a partir de dissabte s'espera una normalització del termòmetre, amb un temps marcat per la variabilitat i, fins i tot, amb possibles nevades per sobre de la cota 1500 m de cara a diumenge i dilluns, amb temperatures baixes.

De cara aquestes jornades es recomana l'esquí en els sectors de la Tosa, Coma Pregona, Isards i Coma Oriola.

La temporada més llarga del Pirineu, un cop més

Masella, amb el tancament el dia 1 de maig, oferirà una vegada més la temporada més llarga dels Pirineus gràcies a l'inici primerenc d'aquest 2017-18, el passat 10 de novembre. D'aquesta manera Masella haurà ofert gairebé mig any d'esquí ininterromput als seus clients.

Com a deferència, tots els titulars de l'abonament de tota la temporada, podran convidar a un amic el dimarts, dia 1 de maig. Actualment Masella és l'única estació oberta a Catalunya i una de les poques estacions que es mantenen obertes a l'Estat.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny