Notícia

Aprovat a Urbanisme de la Val d'Aran el projecte d'un nou telecadira, un nou teleesquí i 8 pistes més a Beret

Les noves instal·lacions i pistes es crearan al sector Orri i a Beret

beret
Aprovat a Urbanisme de la Val d'Aran el projecte d'un nou telecadira, un nou teleesquí i 8 pistes més a Beret Autor/a: Baqueira
La comissió d'Urbanisme d'Aran va aprovar divendres dos plans de Baqueira que permetran crear 8 noves pistes dins del seu actual domini esquiable a l'Aran. El primer és el del remuntador de l'Orri i tres pistes associades a aquest remuntador, a la zona compresa entre el Tuc de Saumet i Tuc de Bacivers i que elevarà la cota màxima de l'estació als 2.600 metres d'altitud, cent més que fins ara. A aquest pla se suma un altre que inclou un altre remuntador i cinc noves pistes a Beret, una actuació que pretén optimitzar amb més pistes i millor comunicació els sectors de Baqueira i Beret.


L'aprovació d'un primer projecteper part de la Comissió d'Urbanisme d'Aran permetrà l'obertura de 5 noves pistes d'esquí a la zona del Pla de Beret, entre la cota 1.847 i 2.100, vinculades amb l'autorització de la reubicació del vell telecadira Vista Beret de tres places que la Comissió ja va aprovar l'any 2016. Les noves pistes ocuparan una extensió d'aproximadament 14 hectàrees i el telecadira seguirà la traça del barranc de Blanheuar.

El telecadira de pinça fixa i de tres places tindrà capacitat per transportar 1.800 esquiadors per hora i la seva reinstal·lació i posada al dia comportarà una inversió de més d'1 milió d’euros. El projecte descongestionarà la mobilitat interior entre les zones de Baqueira i de Beret. El telecadira servirà com a infraestructura de retorn dels esquiadors cap a Baqueira en cas d'aturada de les instal·lacions de Beret. L'accés dels esquiadors a la nova àrea es farà des d'una pista existent i amb neu, sense que requereixi noves actuacions o condicionaments del terreny, a més de trobar-se ubicat dins el perímetre màxim de l'àrea esquiable actual. Les noves pistes no disposaran de xarxa de producció de neu.

Sector Orri-Tuc de Saumet-Tuc de Bacivers

El segon projecte, també aprovat dimecres, permetrà la instal·lació d'un nou teleesquí a Orri, que porta associades 3 noves pistes. El remuntador salvarà un desnivell de 403 metres, des de la cota 2.204 fins a la 2.604, mentre que les tres pistes, d’alta dificultat, abastaran 13,70 hectàrees de superfície i tindran una amplada variable d’entre 12 i 20 metres. Les pistes no requeriran actuacions de correcció topogràfica durant la seva construcció i tampoc incorporen instal·lacions de producció de neu.

La proposta no afecta cap espai natural protegit ni es preveu cap edificació  i incorpora mesures de correcció d’impacte paisatgístic, entre elles, desdibuixar els límits de la traça del teleesquí.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial