Notícia

Masella tanca la temporada del 50 aniversari superant la frontera dels 500.000 esquiadors

L'estació cerdana ha superat enguany els 437.000 esquiadors de la temporada 2008-09, que va ser històrica


Aquest dimarts, dia 1 de maig, Masella ha tancat la temporada 2017-18 d'esquí al Pirineu, i és que l'estació de la Cerdanya ha sigut la darrera en tancar les seves instal·lacions a la serralada.


La temporada 2017-18, en què l'estació ha celebrat els seus 50 anys, ha acabat esdevenint excepcionalment bona. Les nevades abundants i, sobretot, una afluència d'esquiadors rècord és el que permet qualificar-la per part dels seus responsables com una "temporada històrica". La neu abundant i la moderna xarxa de neu produïda, una temporada més, és el que els ha permès oferir la temporada d'esquí més llarga del Pirineu.

Dues claus de l'èxit

1 • La meteorologia


La temporada va començar molt aviat, el 10 de novembre, gràcies als freds primerencs de la tardor. Les baixes temperatures van permetre treure el màxim rendiment de la moderna xarxa de neu de Masella, optimitzant al màxim les primeres finestres de fred per innivar les primeres pistes. Amb el canvi de l'any la inèrcia de la sequera de precipitacions dels darrers mesos es va acabar. De fet, el gener, i especialment el febrer, el març i l'abril han sigut mesos de nevades abundants a tot el Pirineu. En el cas de Masella les nevades de l'hivern han estat per sobre de la mitjana climàtica. I, en particular, hi ha agut dos episodis de neu molt destacats:
5 de febrer: Més d'1 m en 24 h al Pla de Masella-1600 m (excepcional per la intensitat)
11 d'abril: Més d'1 m en 72 h a la Tosa-2535 m

Els gruixos importants acumulats durant tota la temporada els han permès arribar a l'1 de maig amb bones condicions. De fet, a les cotes altes, encara hi ha congestes amb més de 2 metres de gruix, que acabaran esdevenint una bona reserva d'aigua per l'estiu. I, a més, s'ha arribat fins a final de temporada amb els 935 m de desnivell, esquiant fins a la base de l'estació, a la cota 1600 m.

2 • Una alta afluència d'esquiadors

Més de 500.000 esquiadors han gaudit de la temporada a Masella. És la xifra d'afluència més important en els 50 anys de l'estació. Entre aquest hi ha 28.000 esquiadors que han gaudit de l'Esquí Nocturn, una oferta ara ja més que consolidada i en la que s'ha pogut esquiar tots els dijous, dissabtes i alguns festius des de desembre fins al març.

Aquest resultat excel·lent representa un increment del 18% en relació a la temporada 2016-17, que ja va ser molt bona. I un increment del 46% en relació a la temporada 2015-16 en què la neu natural no va ser tan generosa. La 2a temporada, dels 50 anys de Masella, amb més afluència va ser la 2008-09, amb 437.000 esquiadors.

Des de Masella es considera clau l'efecte crida que tenen els hiverns marcats pel fred i la neu abundant que es tradueixen sempre amb molts esquiadors a pistes. Ara bé, la gran afluència d'enguany també és fruit de les constants inversions per oferir la millor experiència en esquí. Unes inversions que passen per les millores en les instal·lacions per garantir la neu, el parc de remuntadors molt moderns, la millora dels serveis a peu de pista i a l'oferta de productes comercials molt diversificats que s'adapten al màxim nombre de col·lectius.

Masella torna a ser l'estació amb la temporada més llarga al Pirineu

Una temporada més, Masella ha tornat a ser l'estació d'esquí amb la temporada més llarga. El dia d'inici de la temporada va ser el 10 de novembre de 2017, de manera que va ser la primera estació a obrir de tota la península Ibèrica i del Pirineu. La data de tancament ha estat avui dimarts 1 de maig de 2018, sent la darrera estació en tancar de tot el Pirineu. La temporada s'ha tancat amb un total de 173 dies d'esquí ininterromputs, amb una llargada notable només superada per la temporada 2008-09 amb 184 dies d'esquí.

Perquè Masella vol ser la primera a obrir i la darrera en tancar?

Que Masella sigui la primera a obrir temporada i la darrera en tancar sovint ha estat motiu de debats i controvèrsies entre els seus clients i detractors. Però, perquè aquesta política comercial? Segons els responsables de l'estació aquesta política en el seu calendari d'obertura busca fidelitzar els clients habituals de l'estació, ja que l'abonament de Masella és, de tot el Pirineu, el que ofereix el nombre màxim de dies d'esquí.
El calendari d'obertura també els permet oferir als seus clients la possibilitat d'esquiar quan la majoria d'estacions d'esquí dels Pirineus estan tancades, sigui a l'inici o al final de la temporada.

Hi ha també una finalitat social. El calendari de Masella contribueix a generar activitat econòmica entorn de l'esquí i els esports d'hivern el màxim nombre de setmanes a l'any. Una riquesa que a vegades es genera de forma directa a través d'hotels, restauració, escoles, d'esquí, botigues del sector, etc., i en d'altres de forma indirecta, a través dels proveïdors de la comarca. I finalment una finalitat laboral, i és que el llarg calendari d'obertura permet generar una ocupació el màxim llarga possible de dies a l'any al sector de la neu.

Els esdeveniments, un fet diferencial en aquesta temporada 2017-18

Aquest any a Masella s'han celebrat múltiples curses i esdeveniments. El dia 3 de febrer a l'estació es va organitzar un esdeveniment únic, identificat per la celebració dels 50 anys de Masella. La baixada de torxes va ser multitudinària i va reunir 3.000 participants, amb música en directe i un espectacular castell de focs artificials van posar la nota diferencial d'una temporada històrica.

Resum de la temporada en xifres

Nombre d'esquiadors: +500.000 (representa un increment del 18% en relació a la temporada 2016-17). Inclou els 28.000 esquiadors que han practicat l'Esquí Nocturn.
Data d'obertura: 10 de novembre de 2017
Data de tancament: 1 de maig de 2018
Nombre de dies d'esquí: 173, és a dir gairebé 6 mesos.
Nombre de nits d'Esquí Nocturn: 26

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny