Notícia

Arriba el moment de guardar el material d'esquí. Com fer-ho?

Quatre consells bàsics per al manteniment del material de cara als mesos que no esquiem

esquis,fixacions
A l'estiu és convenient afluixar la pressió de les molles de les fixacions Autor/a: Diaridelaneu.cat
4 consells molt bàsics per saber com i quan guardar el material que hem fet servir al llarg de la temporada per pujar a pistes.


Un cop han tancat les estacions d'esquí del Pirineu és molt possible que ja no tornem a esquiar fins al mes vinent de novembre. Bé, sempre n'hi ha que ens escapem als Alps o fins i tot a l'hemisferi sud en ple juliol o agost. Ara bé, hem d'admetre que la gran majoria ja no farem ús del material fins d'aquí a 6 o 7 mesos. Així doncs arriba el moment de guardar el material i cal fer-ho en les millors condicions possibles de cara a l'hivern vinent. Un emmagatzematge deficient d'aquest pot significar un deteriorament de l'equip.

Us donem uns consells sobre com fer-ho.

1 • Capes exteriors: pantalons i jaquetes.

És important llegir les etiquetes de cada peça i seguir els codis de neteja al peu de la lletra si volem conservar les característiques dels nostres productes pel que fa a impermeabilitat i transpiració. Ho farem amb sabons específics per a peces amb membrana o impermeables o amb un sabó neutre. Mai farem servir suavitzant ni assecarem les peces al sol.

2 • Esquís o taula de surf de neu.

Tenim dues opcions: deixar-ho en mas del professional o fer-ho nosaltres.

En mans del professional. El més convenient és portar-los a un taller perquè ens hi facin el manteniment complet (encerat de soles, afilat de cantells i revisió de fixacions). Si volem ocupar-nos personalment d'aquest manteniment, hi ha uns passos bàsics a seguir:
Fer-ho nosaltres. Cal netejar i assecar bé el material si no ens volem trobar els esquís amb els cantells plens d'òxid. Ens caldrà encerar generosament els esquís o la taula de surf, d'aquesta manera mantindrem les soles hidratades tot l'estiu i els cantells s protegits per prevenir-los de l'oxidació.
Afluixarem la molla de les fixacions (tant de la puntera com de la talonera), per alliberar la tensió durant els mesos de calor. Important: deixar-hi un post-it en els esquís recordant-nos que hi ha les fixacions al mínim i evitar així ensurts el primer dia d'esquí.

I després on els guardem? Doncs dins la bossa porta-esquís de manera vertical, amb la cremallera oberta en una tercera part i els deixarem en un lloc sec i airejat. A dins també hi guardarem els bastons d'esquí, que també netejarem i assecarem.

3 • Les botes d'esquí.

Les botes també s'han de netejar i assecar. Si és possible, treure el botí i airejar-lo al màxim. Un cop secs tornar-los a ficar dins la carcassa i tancar-les com si anéssim a esquiar, però sense collar en excés, per evitar que agafin massa forma, ja que podrien deformar-se. Hi ha qui hi posa boles de paper de diari, que ajuden a la no deformació i absorbeixen la humitat, si és que aquesta no ha desaparegut completament. També les guardarem dins la bossa en un lloc sec i airejat, amb la cremallera oberta ben bé una tercera part.

4 • Canviem els pnaumàtics d'hivern pels d'estiu.

La prova definitiva que deixem de pujar a pistes arriba quan tenim clar que és el darrer dia que pugem a pistes. L'endemà mateix ja podem avisar el nostre mecànic o al taller de confiança que necessitem canviar els pneumàtics d'hivern pels d'estiu.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial