Notícia

Arcalís treu pit i ja prepara l'obertura de temporada pel novembre amb un nou telecabina i més neu produïda

Saetde, accionista majoritari d'Arcalís, ha renegociat les condicions de compra del nou telecabina i el que s'estalvia s'invertirà en neu produïda

arcalis,hortell,les canals
Arcalís treu pit i ja prepara l'obertura de temporada pel novembre amb un nou telecabina i més neu produïda Autor/a: Carles R.
Arcalís estudia avançar el començament de la temporada d'hivern a mitjan novembre. Una possibilitat que es podria dur a terme gràcies a la millorar en el sistema d'innivació que es farà aquest estiu. Ho ha explicat Xabier Ajona a l'"Ara i aquí", de Ràdio Nacional d'Andorra. El director d'Arcalís també ha parlat de les expectatives de creació d'un nou gran forfet de país


Les millores en la xarxa d'innivació a Vallnord-Ordino Arcalís poden facilitar que l'estació avanci la seva obertura. De cara a la pròxima temporada, la 2018-2019, Arcalís podria obrir a mitjans de novembre, dues setmanes abans del previst. La temporada que ve Arcalís inaugurarà el telecabina que unirà la zona de l'Hortell amb la Coma, un giny que permetrà esquiar encara que les condicions climatològiques perjudiquin els accessos.

Nou telecabina i més neu produïda

El nou accionista majoritari d'Arcalís, la societat Saetde (Pas de la Casa-Grau Roig), ha renegociat les condicions econòmiques del nou telecabina que ha d'unir el sector l'Hortell amb La Coma. Amb el que s'estalvia amb les noves condicions s'invertirà en la xarxa de canons. Per això s'avançaran inversions que es tenien previstes per a més endavant. El director ha recordat que Arcalís disposa d'una bassa que s'omple amb aigua procedent dels tres llacs de Tristaina i del de Creussans, que permet uns volums de producció de neu molt alts, amb els quals i en tan sols 36 hores de fred i la nova xarxa de neu que s'instal·larà al sector Hortell, es facilitarà l'avançament de la temporada. De fet, ja dilluns, es començaven a marcar sobre el terreny les pilones del telecabina que unirà l'Hortell amb la zona de la Coma.

Forfet propi desvinculat de Vallnord

L'entrada de Saetde a Secnoa també està plantejant diversos escenaris, entre els quals l'oferta de forfets per a la pròxima temporada. El director d'Arcalís, Xabier Ajona, ha admès a l'entrevista de Ràdio Nacional d'Andorra que en una reunió del consell d'administració de Vallnord es va informar que Pal-Arinsal faria el seu propi forfet de temporada per a la campanya 2018-19. Per aquest motiu Arcalís reflexiona sobre què fer. Arcalís està analitzant aquest dies sobre si crear un forfet específic de temporada només per a aquesta estació, com ha fet Pal-Arinsal. Tot i que Secnoa, la societat que gestiona Arcalís, no s'havia plantejat un forfet a banda del conjunt de Vallnord, la nova situació l'obliga a analitzar què és el més convenient. Tot plegat deixaria en l'aire el sentit del forfet conjunt de Vallnord.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny