Notícia

Es reuneix la Comissió Assessora d'Espot i Port Ainé per passar comptes

Durant la reunió s’han presentat els objectius per a l'estiu 2018 i també els Plans estratègics de les estacions d’Espot i Port Ainé,

comissio assessora,skipallars
La Comissió Assessora d'Espot i Port Ainé analitza l'excel·lent temporada d'hivern 2017-2018 Autor/a: Grup FGC
La Comissió Assessora del Pallars Sobirà s’ha reunit aquest dijous, 3 de maig, per fer un balanç dels bons resultats de la temporada d’hivern 2017-18 d’Espot i Port Ainé i presentar als seus membres els objectius a seguir de cara a la propera temporada d'estiu 2018, que començarà el proper mes de juliol.
 
La Comissió Assesora configura un eix vertebrador indispensable en el territori i la xarxa empresarial de muntanya. Aglutina els agents econòmics i institucionals del Pallars Sobirà i se centra a analitzar la situació d’Espot i Port Ainé, ambdues gestionades pel Grup FGC i elaborar propostes de millora.
 
El president d'FGC, Enric Ticó, ha comentat després de la trobada que "la bona feina i la implicació els treballadors d’Espot i Port Ainé, així com el suport del territori del Pallars, han fet possible que assolim els millors resultats a les nostres estacions”.
 
Obertura del 100% del domini esquiable

La temporada 2017-18 ha estat marcada per una política d’increment i d’adaptació de serveis per part del Grup FGC, fet que ha permès mantenir les estacions del Pallars Sobirà  com a referent en el sector de la neu. A més, l’adaptació dels preus a les necessitats socials han afavorit l’increment en l’afluència de públic.
 
Els resultats positius d’aquest hivern, a més, han estat gràcies a les constants i fortes nevades, que han permès obrir el 100% dels dominis esquiables de les estacions de Skipallars fins a finals de temporada. Una realitat històrica que ha facilitat allargar la temporada 1 setmana més segons el calendari previst. D’aquesta forma, doncs, han estat en funcionament des de l’1 de desembre fins al 8 d’abril.
 
Productes més populars

Els productes amb millor acceptació han estat el forfet familiar (10.270 unitats venudes) i el forfet per a debutants (4.057 unitats adquirides), que ha registrat un augment del 38% respecte a la temporada anterior. Quant als forfets de temporada, han tingut un increment del 5%. Durant aquesta temporada, Espot i Port Ainé, conjuntament, han assolit un total de 181.597 visitants, un 1% més que  l'exercici 2016 que van ser de 179.985 visitants. Respecte als visitants, la gran majoria repeteix experència: el 87% dels usuaris realitzen més d'una visita. La majoria viatgen a Espot o Port Ainé en família (68%) i el 27% ho fa amb parella.
 
Esport blanc escolar, un element clau en la potenciació del futur de l’esquí

També ha tingut molt bona acollida el programa Esport Blanc Escolar, destinat a la promoció dels esports d’hivern i els seus valors (en les seves diferents modalitats: esquí de fons, esquí alpí, snowboard), a l’alumnat de 3r i 4t de primària (cicle mitjà) dels centres d’ensenyament de les 9 comarques del Pirineu català. Aquesta iniciativa es realitza dins el marc del Pla Estratègic d’Esports d’Hivern de Catalunya, amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, els Consells Comarcals del Pallars Jussà i Sobirà i les estacions d’esquí d’Espot i Port Ainé. Aquesta temporada ha comptat amb un total de 335 alumnes, 60 alumnes més que la temporada anterior.
 
Competicions d’alt nivell

Espot i Port Ainé compten amb una dilatada experiència a l’hora d’organitzar curses i aquesta temporada n’han acollit 11. Espot ha estat l’escenari d’imporants competicions com, per exemple, els Campionats de Catalunya absoluts, els Campionats d’Espanya absoluts d’esquí alpí, les curses socials i la desena edició de l’Espot Tamarro Race. Port Ainé, per a seva banda, també ha acollit tant activitats esportives, entre les quals destaquen el Campionat de Catalunya Mini Freestylers, curses socials i la cursa Gallfer, com lúdiques, com el tast de formatges i vins. A més, aquesta temporada s’ha consolidat els tasts de caragols i embotits acompanyats de cervesa San Miguel, amb una excel·lent acollida per part dels assistents.
 
Protecció de la vida salvatge

Aquest hivern, a més, Espot i Port Ainé han posat fil a l’agulla per protegir la fauna amenaçada vinculada a les activitats d’hivern. FGC, conjuntament amb el Parc Natural de l’Alt Pirineu, ha iniciat una campanya a l’entorn d’amdbues estacions amb la col·locació de plànols allà on hi ha zones  protecció de fauna en perill d’extinció, per conscienciar al públic de la importància de compaginar l’activitat esportiva amb la prevenció de la fauna en perill i evitar accedir a àrees sensibles on habiten aquests animals.
 
Els Plans Estratègics

Durant la reunió s’han presentat els principals objectius dels Plans estratègics d’Espot i de Port Ainé, entre els quals destaquen mantenir obertes les dues estacions, operant amb normalitat per consolidar l’important impacte econòmic en el territori, així com implementar millores d’eficiència energètica i mesures ambientals. Amb tot, també es busca potenciar les activitats complementàries a l’esquí, per reactivar els ingressos a l’hivern i consolidar les propostes a l’estiu.
 
Espot i Port Ainé, impuls econòmic del Pallars Sobirà

La Universitat Pompeu Fabra, per encàrrec d’FGC, ha realitzat un estudi que permet quantificar els efectes en l’economia local i regional de les activitats de les estacions de muntanya del Grup FGC en el territori.  
 
Les estacions d’Espot i Port Ainé generen uns impactes totals (directes, indirectes i induïts) de 64,45 milions d’euros sobre el territori, 586 llocs de treball directes i indirectes i 9,14 milions d’euros d’impacte fiscal. Ambdues estacions, per cada euro addicional de despesa es genera una producció de 2,04 euros. A més, per cada milió d’euros addicional que Espot i Port Ainé inverteixen en qualsevol tipus de despesa, es genera al voltant de 20 llocs de treball.
 
Està previst que l’any vinent s’invertiran 2,5MEUR a les estacions d’FGC del Pallars, que es destinaran a fer un nou mirador al sud del Pic de l’Orri, l’ampliació del pàrquing de la cota 2000 a Port Ainé, i l’adquisició d’una nova màquina trepitja neu a Espot, entre altres accions.
 
Estiu de senderisme i sobre dues rodes

Port Ainé començarà la temporada d’estiu els caps de setmana de juliol i a partir del dia 16 d’aquest mes obrirà tots els dies ininterrompudament fins al 2 de setembre. Els usuaris que visitin Espot podran gaudir del Centre Trail Running dels Pirineus i els que es desplacin fins a Port Ainé podran accedir al Parc Lúdic i d’Aventura, així com recórrer itineraris en BTT o fer ciclisme de carretera. Totes les activitats previstes per a la temporada d’estiu es presentaran el proper dia 19 de juny.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny