Notícia

Adjudicades les obres de millora a la carretera de Baqueira

L’actuació abasta una longitud de 4 quilòmetres, entre Baqueira i el límit entre el Pallars Sobirà i la Val d’Aran

C-28-bonaigua,baqueira
L’actuació abasta una longitud de 4 quilòmetres, entre Baqueira i el límit entre el Pallars Sobirà i la Val d’Aran Autor/a: Diaridelaneu.cat
Territori i Sostenibilitat adjudica obres de millora de traçat de la C-28 per un valor de 6,9 MEUR. Els treballs començaran l’estiu que ve i tindran un termini d’execució de 15 mesos, distribuïts a les temporades de primavera i estiu dels anys 2018 a 2020.


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat, per un import de 6,9 MEUR, les obres de millora de la C-28 entre Baqueira i el límit entre el Pallars Sobirà i la Val d’Aran. L’actuació de condicionament abasta el tram d’uns 4 quilòmetres situat entre l’anomenada “corba de Tonyon”, poc abans del Port de la Bonaigua. Els treballs començaran l’estiu que ve i tindran un termini d’execució de 15 mesos, repartits en períodes de 5 mesos durant tres anys consecutius, per adaptar-se a les condicions meteorològiques de la zona.
 
Les obres consistiran principalment en l’eixamplament de la carretera fins assolir una calçada de 7 metres –3,5 metres d’amplada per carril de la circulació–, més 0,5 metres de berma on col·locar la barrera de seguretat i una cuneta transitable d’1 metre d’amplada. Cal tenir en compte que la carretera actual discorre a mig vessant, amb un traçat força irregular, condicionat pel terreny. A la major part dels trams, l’amplada de la carretera està compresa entre els 5 i els 6 metres.
 
Per minimitzar els moviments de terres i, en conseqüència, l’impacte ambiental, s’han previst diverses estructures. Així, es projecta l’execució de 17 murs d’escullera, amb alçades que en general varien entre els 1,5 i els 3,5 metres. Les obres també comprenen actuacions en matèria de treballs previs, moviments de terres, elements de drenatge, pavimentació, elements estructurals i murs, barreres de seguretat i senyalització.
 
D’altra banda, s’han previst  mesures d’integració en l’entorn i actuacions complementàries com l’estesa de terra vegetal o el seguiment arqueològic.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny