Notícia

Ritme frenètic a les obres de la plataforma de Soldeu

Ahir dilluns Diaridelaneu.cat va estar de "visita d'obres" a Soldeu

plataforma,soldeu,grandvalira
Ahir dilluns Diaridelaneu.cat va estar de "visita d'obres" a Soldeu Autor/a: Diaridelaneu.cat
Grues descarregant material d'obres, camions amunt i avall, formigoneres que descarreguen ciment, operaris atrafegats entre bastides... Així és l'ambient a les obres de construcció de la plataforma esquiable de Soldeu.
 

Ahir dilluns Diaridelaneu.cat va estar de "visita d'obres" a Soldeu. No, no vam posar-nos el casc. Ni tant sols vam trepitjar el terreny per barrejar-nos entre operaris. Simplement vam fer una sessió de fotografies des de la talaia privilegiada que ofereix l'aparcament de Soldeu. El que sí que us podem dir és que les obres avancen i que el moviment de grues, camions, excavadores, operaris i altres agents implicats és intens i constant. Es tracta, com ja vam explicar i publicar el passat mes de març, d'una obra faraònica que ha d'estar enllestida d'aquí a només 7 mesos.

Segons vam poder veure ahir tots els fonaments ja estan enllestits i en aquestes setmanes de maig la feina consisteix a encofrar i aixecar metres amunt les columnes mastodòntiques, les d'orientació vertical, que hauran de sustentar les bigues travesseres de la plataforma. Les obres es troben en la fase 7, sent aquest la més lenta i la menys vistosa del total de 17 fases en què s'ha segmentat el ritme de les obres. També s'està treballant en la nova carretera d'accés a les obres, la qual haurà d'estar preparada per sostenir el pas i pes de 40 camions articulats que transportaran bigues de 120 tones.

Un cop s'hagin aixecat les esmentades columnes l'obra avançarà visualment amb més rapidesa. I sobre el terreny amb més tranquil·litat, ja que en un 70% és material d'obra prefabricat. Ara bé, el ritme i calendari de les obres gairebé no permet marge de maniobra, ni admet retards en la seva execució, i és que haurà d'estar enllestida tres mesos abans de les finals de la Copa del Món d'esquí alpí, previstes per als dies 11 al 17 de març de 2019.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny