Notícia

Les millors glaceres dels Alps austríacs per aquest estiu

L'esquí d'estiu es pot practicar en 8 glaceres d'Àustria, però són 3 les principals per condicions i quilòmetres esquiables

Tux,Hintertuxer Gletscher
Imatge general de la glacera de Tux Autor/a: Facebook Tux
Falten poques setmanes perquè obrin les glaceres alpines dedicades a l'esquí d'estiu, és clar que també n'hi han que, de fet, estan obertes tot l'any i no els cal esperar als mesos estiuencs per esquiar, com és el cas de Zermatt a Suïssa i Tux a Àustria.

Si en primaveres passades ens havíem fixat en les opcions dels Alps francesos, italians i suïssos, en aquest article ho fem en les glaceres austríaques. Sobre les glaceres d'aquesta part dels Alps més oriental hem de tenir present que, amb el canvi climàtic per una banda i l'orientació i altura per l'altra, les glaceres austríaques s'estan posicionant de nou molt pel davant de les seves veïnes. El perquè és fàcil d'entendre: la tradició i cultura de neu a Àustria com a primera motivació, i la pèrdua del posicionament que en el seu moment van aconseguir les glaceres franceses durant uns anys, han tornat a posicionar l'esquí d'estiu a Àustria d'on mai abans haurien d'haver-se deixat perdre el posicionament privilegiat.

La realitat i la conjuntura actual és que les glaceres austríaques acostumen a tenir millor neu i aconsegueixen obrir més dies que no les seves veïnes. Encara avui la glacera de Tux pot permetre's lluir el cartell de 365 dies d'obertura. 

Aquestes són les 3 principals glaceres per a l'esquí d'estiu a Àustria.

1 · La glacera de Tux - Hintertuxer Gletscher.
www.hintertuxergletscher.at
 
Situada al Tirol, Hintertuxer Gletscher és el nom turístic de la glacera Gefrorene-Wand-Kees, també anomenada Tuxer Ferner.

Des del poble de Hintertux accedim a la glacera a través de dos telecabines. Un cop a la base de la glacera cal agafar els telecabines Gletscherbus II i III i accedirem a les pistes. Si les condicions són bones es posen en marxa 3 telecadires i 7 teleesquís que donen accés a 18 quilòmetres de pistes i si  les condicions ho permeten la glacera està oberta els 365 dies de l'any. És l'única estació d'esquí d'Àustria que pot permetre's el luxe d'obrir els 12 mesos de l'any.

La glacera de Tux sol patir aglomeracions en les dates més assenyalades d'estiu i en alguns caps de setmana. Les pistes de Tux són del millor de tota l'oferta d'esquí de primavera i estiu d'Europa, el que significa que els equips nacionals de molts països passen gran part de l'estiu entrenant en aquesta estació. L'Snowpark és enorme i és considerat un dels millors dels Alps, dissenyat pel famós constructor de parks Wille Kaufmann.

El preu dels forfets-passis de dia és de 45 € euros per a un adult i de 36 euros per a un jove menor de 19 anys. Més informació sobre tarifes en aquest enllaç.

Dates d'obertura i horaris: Obert tot l'any, realment és un dels pocs, l'horari d'estiu de 8:15 h matí a les 4:30 tarda. Més informació.
 
2 · La glacera de Kaprun-Kitzteinhorn.
www.kitzsteinhorn.at

glacera-kitzsteinhorn


La glacera de Kitzsteinhorn Kaprun forma part del grup de muntanyes més altes d'Àustria, a la serralada anomenada Hohe Tauern, als Alps de l'est.

La Glacera Kitzsteinhorn té una altitud de 3.203 metres sobre el nivell del mar. De tota manera la cota màxima a la qual s'esquia frega els 3.000 metres, ja que a l'arribada del telefèric és a 3.029 m i, curiosament, hem d'agafar un petit funicular que ens baixa d'altitud per accedir a les pistes. Com a dada anecdòtica, comentar que va ser la primer glacera en què es va esquiar de forma comercial a l'estiu.

Aquesta glacera és tristament famosa per l'incendi en un túnel que es va produir l'11 de novembre de 2000 en el qual van perdre la vida 155 persones. Des de llavors ja no s'accedeix a la glacera per aquest funicular subterrani, que es troba ara fora de servei.

És una glacera ideal per a esquiadors intermedis. Disposa d'un snowpark de vuit salts. Possibilitat de practicar esquí de fons a la glacera, amb uns 3 km de circuit.

El preu del forfet d'estiu (maig a octubre) és de 42 € per a un adult i de 31 euros per a un jove menor de 18 anys. Tarifes en aquest enllaç

Dates d'obertura i horaris: La glacera tanca el 23 de juliol i torna a obrir a finals de tardor. L'horari és de 08:10 h matí fins 4:30 de la tarda.

3 · La glacera de Dachstein.
www.derdachstein.at

derdachstein-glacera

La glacera de Dachstein està situada a prop de Ramsau, una de les destinacions més visitades de la regió d'Estiria, i és la glacera alpina més oriental d'Àustria. És famosa per l'espectacular paisatge que s'ofereix des de la plataforma superior del Dachstein Gletscherbahn. Des d'allà es poden contemplar més de 100 pics i accedir al mirador de la glacera, des d'on es pot observar tota aquesta glacera que és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Encara que l'altura d'aquesta glacera és relativament baixa es defensa força bé a la lliga de les glaceres d'estiu, ja que els vessants i pistes de la glacera estan orientades completament a nord. Compta amb 14 km de pistes senyalitzades i l'snowpark anomenat Superpark. S'hi pot practicar l'esquí de fons en un circuit de, compte, 18 quilòmetres.

La cota màxima de la glacera és una mica baixa comparada amb altres glaceres el que fa que en algun estiu tingui problemes per obrir més enllà de juliol. 

El preu de les passades-forfet és de 44,50 € per dia per a un adult. Joves menors de 19 anys 33,50 euros diaris.

Dates d'obertura i horaris: Obertura des de l'1 de maig i fins que les condicions ho permetin. L'horari d'estiu dels remuntadors és de 07.50 h matí a 17.10 tarda.

Vosaltres escolliu

Aquestes tres són les glaceres més importants i populars per esquiar a l'estiu a Àustria però heu de saber que n'hi ha 5 més, que són: Kaunertaler Gletscher, Mölltaler Gletscher,Pitztaler Gletscher, Sölden i Stubaier Gletscher. Per cert, sobre aquesta darrera glacera, la d'Stubaier, cal que tingueu present que és la glacera on acostumen a entrenar i tecnificar cada estiu els equips de competició i tecnificació de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern.

Doncs bé, ja sabeu una mica més sobre l'esquí d'estiu a Àustria. Recordeu que també teniu l'opció de les glaceres als Alps francesos, italians i suïssos. Ens hi veiem aquest estiu?

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny