Notícia

El refugi de Colomina romandrà tancat dues setmanes per una actuació de millora

refugi,colomina
El refugi de Colomina romandrà tancat dues setmanes per una actuació de millora Autor/a: FEEC
Entre el 16 de maig i l’1 de juny el refugi Colomina, situat en la capça lera de  la vall Fosca, al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, romandrà tancat –fins i tot la part d’emergències- degut a una sèrie de reformes que han de completar l’execució duta a terme l’any passat. Les obres consistiran en arranjar la cuina i les habitacions antigues, així com fer una sèrie de retocs de caire general.

El refugi de Colomina

L’edifici del refugi Colomina fou construït a la ribera de l’estany del mateix nom l’any 1917. Es coneixia com a casa Keller, nom de l’enginyer suís que hi habitava i des d’on dirigia el que va significar la primera gran obra hidroelèctrica espanyola. Acabades les obres de la zona lacustre de la vall Fosca, la companyia FECSA -actualment Endesa- va cedir la gestió del refugi a la FEEC, que l’inaugurà com a allotjament muntanyenc l’any 1973. Posteriorment, el 1985, la Federació hi va realitzar una completa reforma per adaptar-lo a les necessitats dels excursionistes que cada cop visitaven amb més assiduïtat el sector meridional del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

L’any 2011 s’hi inaugurà una nova reforma, que consistí en la construcció d’un annex que a l’estiu funciona com a zona de motxilles i que en absència de guarda esconverteix en el refugi lliure. Amb l’ampliació realitzada aquest 2017 el refugi ha augmentat considerablement en comoditat i espai, tant per als usuaris com per als guardes, ja que s’ha ampliat l’espai de la cuina i el menjador. El nombre de dutxes i lavabos també s’ha augmentat, adequant-lo així a les necessitats reals del refugi, que havien quedat desfasades. A la planta superior s’han ampliat els dormitoris, amb l’objectiu de tenir una major amplitud d’espai i també s’ha reformat l’escala interior per tal de millorar les condicions d’ús i de seguretat dels excursionistes. Zona amb multitud de possibilitats excursionistes tant a l’estiu –entre les que hi ha la popular travessa Carros de Foc– com a l’hivern, amb l’esquí de muntanya. Pel refugi també hi passa el GR 11.20, una de les variants del sender de gran recorregut transpirinenc.

De FEECEntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


17%


17%


67%

6 vots