Notícia

Ainhoa Ibarra, nova coordinadora tècnica d’esquí alpí de la FCEH

Va ser olímpica a Calgary 1988, Albertville 1992, Lillehamer 1994 i Nagano 1998

Ainhoa Ibarra,FCEH
Ainhoa Ibarra, nova coordinadora tècnica d’esquí alpí de la FCEH Autor/a: FCEH
La esquiadora olímpica aportarà els seus coneixements a la Federació Catalana d’Esports d’Hivern a partir de la pròxima temporada. Amb quatre Jocs Olímpics a les esquenes i 65 participacions internacionals en Copa del Món, coordinarà els programes de tecnificació i de seguiment infantil.
 
Encara amb el record de tot el que ha donat de sí aquest passat hivern, la temporada 2018-19 ja es comença a perfilar, amb novetats significatives. La primera, la que té a l’ex esquiadora internacional Ainhoa Ibarra com a protagonista.

L’experimentada esportista basca formarà part de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern com a coordinadora tècnica d’esquí alpí, càrrec que començarà a exercir de forma immediata ja amb la mirada fixada en la pròxima temporada. Entre els seus encàrrecs hi serà la direcció i el seguiment dels programes de tecnificació i de seguiment infantil.

Una nova peça en l’engranatge de la FCEH que, de ben segur, reportarà beneficis significatius entre els tècnics d’esquí alpí i els seus esportistes. No en va, es tracta d’una de les esquiadores més rellevants de les últimes dècades en l’àmbit estatal, amb una trajectòria molt destacada dins i fora de les pistes d’esquí.

De l’elit internacional a la formació integral

Ainhoa Ibarra es va posar uns esquís per primera vegada amb tres anys, i als sis ja va participar en una cursa, que va guanyar. Des de llavors, més de 25 anys dedicada a la competició, on per sobre de tot cal destacar la seva participació en quatre JJ.OO. d’Hivern: Calgary 1988, Albertville 1992, Lillehamer 1994 i Nagano 1998. A Calgary i a Lillehamer en va ser abanderada.

També va participar en 7 Campionats del Món i va ser internacional 65 vegades, amb una 8ª posició a Sierra Nevada 1996 com a millor resultat. Campiona en Copa d’Europa GS a Bardonechia 1995, es va proclamar campiona del món infantil d’SL el 1983, també a Itàlia. En l’àmbit estatal, va ser campiona d’Espanya fins a 19 vegades.

Diplomada en Gestió i Direcció d’Empreses Turístiques per la Universitat de Deusto, a més d’un extens currículum formatiu, un cop retirada de les pistes Ainhoa Ibarra suma 15 anys en la vessant formativa de l’esquí. Fundadora i directora de l’Ainhoa Ibarra Ski Club, entre molts altres projectes, ara esdevindrà una peça clau en l’esquí alpí català.
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial