Notícia

Ainhoa Ibarra, nova coordinadora tècnica d’esquí alpí de la FCEH

Va ser olímpica a Calgary 1988, Albertville 1992, Lillehamer 1994 i Nagano 1998

Ainhoa Ibarra,FCEH
Ainhoa Ibarra, nova coordinadora tècnica d’esquí alpí de la FCEH Autor/a: FCEH
La esquiadora olímpica aportarà els seus coneixements a la Federació Catalana d’Esports d’Hivern a partir de la pròxima temporada. Amb quatre Jocs Olímpics a les esquenes i 65 participacions internacionals en Copa del Món, coordinarà els programes de tecnificació i de seguiment infantil.
 
Encara amb el record de tot el que ha donat de sí aquest passat hivern, la temporada 2018-19 ja es comença a perfilar, amb novetats significatives. La primera, la que té a l’ex esquiadora internacional Ainhoa Ibarra com a protagonista.

L’experimentada esportista basca formarà part de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern com a coordinadora tècnica d’esquí alpí, càrrec que començarà a exercir de forma immediata ja amb la mirada fixada en la pròxima temporada. Entre els seus encàrrecs hi serà la direcció i el seguiment dels programes de tecnificació i de seguiment infantil.

Una nova peça en l’engranatge de la FCEH que, de ben segur, reportarà beneficis significatius entre els tècnics d’esquí alpí i els seus esportistes. No en va, es tracta d’una de les esquiadores més rellevants de les últimes dècades en l’àmbit estatal, amb una trajectòria molt destacada dins i fora de les pistes d’esquí.

De l’elit internacional a la formació integral

Ainhoa Ibarra es va posar uns esquís per primera vegada amb tres anys, i als sis ja va participar en una cursa, que va guanyar. Des de llavors, més de 25 anys dedicada a la competició, on per sobre de tot cal destacar la seva participació en quatre JJ.OO. d’Hivern: Calgary 1988, Albertville 1992, Lillehamer 1994 i Nagano 1998. A Calgary i a Lillehamer en va ser abanderada.

També va participar en 7 Campionats del Món i va ser internacional 65 vegades, amb una 8ª posició a Sierra Nevada 1996 com a millor resultat. Campiona en Copa d’Europa GS a Bardonechia 1995, es va proclamar campiona del món infantil d’SL el 1983, també a Itàlia. En l’àmbit estatal, va ser campiona d’Espanya fins a 19 vegades.

Diplomada en Gestió i Direcció d’Empreses Turístiques per la Universitat de Deusto, a més d’un extens currículum formatiu, un cop retirada de les pistes Ainhoa Ibarra suma 15 anys en la vessant formativa de l’esquí. Fundadora i directora de l’Ainhoa Ibarra Ski Club, entre molts altres projectes, ara esdevindrà una peça clau en l’esquí alpí català.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial