Notícia

FGC preveu innivar el 95% del domini esquiable de Vallter

La Comissió Assessora del Ripollès dibuixa la ruta a seguir durant la temporada 2018-19

vallter,cano de neu
Entre les inversions de futur a Vallter hi ha la previsió d'innivar el domini esquiable en un 95% Autor/a: Diaridelaneu.cat
La Comissió Assessora del Ripollès es va reunir ahir, dilluns 14 de maig, per fer un balanç dels bons resultats de la temporada d’hivern 2017-18 a les estacions de Vall de Núria i Vallter 2000. Alhora, s’ha aprofitat l’avinentesa per presentar als seus membres els objectius a seguir de cara a la propera temporada d'estiu 2018, que començarà el proper mes de juliol.


La Comissió Assessora del Ripollès configura un eix vertebrador indispensable en el territori i la xarxa empresarial de muntanya. Aglutina 37 persones, en representació als agents econòmics i institucionals de la seva àrea d’influència i se centra a analitzar la situació de Vall de Núria i Vallter 2000, ambdues estacions d’esquí i muntanya gestionades pel Grup .
 
El president d'FGC, Enric Ticó, ha comentat després de la trobada que “les estacions de muntanya del Ripollès han continuat al servei de l’economia productiva del Ripollès i de les comarques gironines. Hem batut el rècord històric de visitants, i amb l’ajuda d’aquesta Comissió Assessora i dels respectius Plans Estratègics, aconseguirem la consolidació definitiva de Vall de Núria i de Vallter”.
 
Allargament de la temporada d’hivern

Com ja va passar la temporada anterior, aquest hivern 2107-18 s’ha caracteritzat per una adaptació dels preus a les necessitats socials del públic i una política d’increment i d’adaptació de serveis per part del Grup FGC. L’estació de Vallter 2000 ha estat oberta del 5 de desembre 2017 al 8 d’abril 2018, una setmana més del que estava previst en un inici.

 
La gran majoria dels visitants repeteix experiència

Aquesta temporada, Vallter 2000 ha rebut 42.161 visitants, xifra que es valora positivament i continua doblant els resultats obtinguts la temporada 2015-2016, en què va registrar la visita de 28.526 esquiadors. Pel que fa a l’any 2017, destacar que ha rebut la visita de 54.880 visitants, un 16,98% més que l’any anterior. Els usuaris són molt fidels, ja que el 87% repeteix visita d’altres anys (només el 13% és primera visita). A més, el 52% visita l’estació entre 1 i 3 dies i el 25% ho fa més de 5 dies. El 75% es desplaça amb la família i el 13%, amb la parella.
 
Promoció dels esports d’hivern entre els infants
 
Per segona temporada consecutiva, a Vallter 2000 ha tingut molt bona acollida el programa Esport Blanc Escolar, destinat a la promoció dels esports d’hivern i els seus valors. En aquesta edició hi han participat 6 escoles: 2 més en el programa ciutat de Barcelona i 1 més en el programa Comarca, el que ha representat un increment de 209 alumnes.
 
Aquesta iniciativa es realitza dins el marc del Pla Estratègic d’Esports d’Hivern de Catalunya, amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, el Consell Comarcal del Ripollès i Vallter 2000 i Vall de Núria.
 
Curses per a tots els públics

Les dues estacions d’FGC ubicades al Ripollès han acollit tota mena d’esdeveniments de caire esportiu i lúdic. Entre les diverses propostes, Vallter 2000 ha organitzat el ja tradicional Trofeu Marmota, que aquesta temporada ha assolit l’edició número 17; la prova solidària Oncoesquiada, amb 7 anys d’història; així com la Cursa Social Ski Club Camprodon o la celebració del World Snow Day de la Federació Internacional d’Esquí (FIS).
 
Estiu carregat de propostes a l’aire lliure

Vallter 2000 obrirà cada dia del 21 de juliol a l’11 de setembre, de 10.00 h a 15.00 h. Entre les diverses activitats outdoor que es duran a terme destaquen els viatges amb Telecadira, les sortides de senderisme familiar pels voltants d’Ull de Ter, ciclisme de carretera, així com la ruta del Ter a peu o amb bici.
 
Objectius del Pla estratègic

Durant la Comissió Assessora s’han presentat els passos a seguir en ambdues estacions. Els principals objectius de Vallter 2000 se centren a mantenir oberta l’estació, operant amb normalitat, seguir aplicant mesures de prevenció de les allaus i garantir la innivació del domini esquiable en un 95%
 
Vall de Núria i Vallter 2000, creadors de llocs de treball en el territori

La Universitat Pompeu Fabra, per encàrrec d’FGC, ha realitzat un estudi que permet quantificar els efectes en l’economia local i regional de les activitats de les estacions de muntanya del Grup FGC en el territori. 
 
Vallter 2000 genera uns impactes totals (directes, indirectes i induïts) de 9,76 milions d’euros sobre la producció, 5,40 milions d’euros de valor afegit, 90 llocs de treball i 1,46 milions d’euros d’impacte fiscal. Per cada euro addicional de despesa es genera una producció de 2,05 euros. A més, per cada milió d’euros addicional que Vallter 2000 inverteix en qualsevol tipus de despesa, es genera al voltant de 20 llocs de treball.
 
Inversions 2018

Tan bon punt es tanquin els acords amb els respectius ajuntaments, en tant en quant quedaran clars els terminis d’amortització de les mateixes, s’activaran les inversions previstes per enguany.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny