Notícia

La Molina: competicions, esdeveniments, natura i esport tot l'any

La Molina, estació d’esquí i muntanya propietat del Grup FGC, se situa com a estació capdavantera pel que fa a competicions de caire estatal i internacional. Fa quatre anys que la Volta Ciclista a Catalunya visita les estacions del Grup FGC: Port Ainé (2012 i 2013) Vallter (2013 i 2014) i La Molina, l’any passat i enguany. El proper dijous l’estació de la Cerdanya rebrà una de les curses amb més tradició del món ciclista, ja que va ser al 1911 quan es va fer la primera edició de la prova catalana.

La Volta Ciclista, que va començar el dia 23 de març, té les etapes 4 i 5 situades al Pirineu Català. El 26 de març rebrà l’etapa reina, circuit que surt de Tona i arriba a La Molina amb 188,4 km de longitud i tram on els corredors es trobaran amb dues ascensions a ports de primera i de categoria especial. El dia 27, la sortida de la 5a etapa es farà des del municipi d’Alp, terme municipal del que forma part La Molina, fins a Valls i constarà de 195,4 km. La ronda acaba el 29 de març amb una etapa a la capital catalana.

Aquest esdeveniment és el punt d’inflexió entre la temporada d’hivern cap a la d’estiu ja que el Grup FGC inverteix molts esforços en oferir els millors serveis al visitants per a que gaudeixin de les millors activitats esportives i familiars també a la primavera i a l’estiu.

Esdeveniments d’alt nivell a l’hivern

Des del Grup FGC sempre es busca la millor manera de fomentar la cultura de l’esport entre grans, petits, famílies i esportistes d’alta competició. És per això que institucions com la Federació Internacional d’Esquí (FIS), el Comitè Paralímpic Internacional (IPC) confien en les nostres estacions per dur a terme les competicions del més alt nivell. Al mateix temps que famílies i amics venen a gaudir del millor lleure a les nostres instal·lacions.

Aquesta temporada 2014-2015, La Molina ha acollit dos esdeveniments de caire mundial que, una vegada més, han demostrat l’eficiència per part de l’estació ceretana. Del 23 al 28 de febrer es van celebrar els Campionats del Món d’IPC, campionats que se celebraven per primera vegada en la història d’IPC. A més, amb la col·laboració de la Fundació Johan Cruyff i l’associació Play and Train, La Molina ha adequat les infraestructures i s’ha convertit en un model d’estació accessible i adaptada.

Els dies 20 i 21 de març, també va acollir la final de la Copa del Món d’SBX FIS, on van participar més de 80 riders, d’entre ells tres espanyols components de la RFEDI. A més, tot i ser 9è el basc Lucas Eguibar va endur-se el Globus de Vidre de la modalitat de SBX de la FIS gràcies a la seva bona temporada on acumulava un primer i un segon lloc a l’estació Suïssa de Veysonnaz. Totes aquestes competicions serveixen per seguir fent camí cap als Jocs Olímpics Barcelona-Pirineus 2026.

Esdeveniments i natura en família a l’estiu

La Molina és molt més que una estació d'esquí i surf de neu, és un estil de vida activa també a la primavera i l’estiu. El Grup FGC segueix buscant la millor manera de fomentar la cultura de l’esport entre grans, petits, famílies i esportistes d’alta competició i per això ofereix gran quantitat d’activitats també en la temporada d’estiu. La Molina destaca pel seu Bike Park, dirigit pels germans Lacondeguy, que també organitzen camps de caps de setmana amb packs d’activitats, allotjament i àpats per a tots aquells qui vulguin gaudir d’aquest esport i viure experiències úniques.

Aquest estiu, a més, La Molina acull el MotoFest Pirineus 2015, el Campionat del Món de Supermoto GP Catalunya, un esdeveniment internacional envoltat de múltiples activitats del món de la motocicleta, com curses, exhibicions o zones destinades per als nens. També hi haurà una concentració de motos elèctriques amb convidats coneguts de l’esport de motor.

Durant aquest mesos, l’estació ceretana també serà l’escenari de la Volta Cerdanya Ultrafons 2015, que recull un seguit de curses que es duran a terme del 6 al 14 de juny. La V edició de la Pujada Alp 2500 serà del 24 al 26 de juliol i la 5a triatló La Molina es disputarà al mes d’agost. Els dies 19 i 20 de setembre se celebrarà la Salomon Ultra Pirineu, que compta per a l’Skyrunner World Series. I a més, s’organitzaran altres activitats de caire popular com la nit dels estels o el concurs de paelles a Alp.
Entrevista

"Recordo la sensació de llibertat absoluta i la connexió total amb la muntanya"
Rosa Maria Carcasona Agent de viatges - Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial