Notícia

S'incrementen les sancions als vehicles sense cadenes o pneumàtics d'hivern a Andorra

L'enduriment dels controls policials durant aquest hivern passat i al llarg dels primers mesos del 2018, causa de l'increment de les multes

S'incrementen les sancions als vehicles sense cadenes o pneumàtics d'hivern a Andorra
S'incrementen les sancions als vehicles sense cadenes o pneumàtics d'hivern a Andorra Autor/a: Diari de la neu
L'1 de novembre del 2015 va entrar en vigor una modificació del Codi de Circulació d'Andorra, que fa obligatòria la conducció amb equipaments especials durant la temporada d'hivern. El període obligatori és el comprès entre l'1 de novembre i el 15 de maig. Per equipaments especials s'entén pneumàtics d'hivern, mixtos o cadenes a les rodes, i comporta una sanció econòmica en cas que no es dugui cap de les tres opcions, en dies on hi ha neu o gel a la calçada.

Mentre que els primers anys des del cos es va ser més permissiu amb els conductors en relació a aquesta nova normativa, ara que ja està plenament implantada la policia ha començat a endurir els controls al respecte. S'ha fet un "reforç" important després dels problemes circulatoris que s'han viscut els darrers anys en jornades de fortes nevades, ha justificat el director de la policia, Jordi Moreno. En altres paraules, "s'ha deixat de costat la sensibilització, sobretot entre els residents", ha manifestat. I ha estat una tasca especialment més intensa a partir d'aquest 2018, en què "hem dit prou perquè els col·lapses circulatoris eren intolerables". Com a conseqüència d'això, s'han disparat el nombre de sancions interposades per incomplir amb la normativa.

Concretament, l'any que va entrar en vigor l'obligatorietat de dur equipaments es van posar catorze sancions. El següent, el 2016, no se'n va posar cap, mentre que durant el 2017 se'n van posar un total de setze. La xifra, amb tot, s'ha disparat aquest primer trimestre de l'any, en què es van superar en només tres mesos les multes posades durant tot l'any anterior. Concretament, fins el 31 de març es van interposar dinou multes, segons dades del cos policial. Sobretot a nacionals, però també a turistes, que "també han d'anar aprenent".

En aquest sentit, Moreno ha explicat que el reforç dels controls ha estat possible també gràcies a un treball conjunt amb els agents de circulació, que han ajudat en la informació i supervisió a conductors, quan la nevada obliga a circular amb equipaments a les carreteres del país. Malgrat que el cos de circulació no tingui potestat per sancionar. En el cas de la policia, pot interposar multes per valor de 180 euros per als turismes que no vagin correctament equipats, i de 500 euros en cas de vehicles de més de 3,5 tones.

D'ANA.ad
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny