Notícia

La urbanització del peu de pista de Vallfosca Interllacs anirà a subhasta

La urbanització, la construcció dels habitatges i l'hotel estan condicionats a la finalització de l'estació d'esquí de la Vall de Filià

telecadira,vall de filia,vallfosca interllacs
Un dels telecadires de l'estació d'esquí de Vallfosca Interllacs a mig enllestir Autor/a: Marc Porta
El 4 de juny anirà a subhasta el sòl edificable de la urbanització peu de pista del que havia de ser l'estació d'esquí Vallfosca Interllacs. Ara bè, la normativa urbanística en vigor a Espui només autoritza la urbanització si es construeix alhora que les pistes, de manera que s'obre l'esperança a que els beneficiaris de la subhasta es vegin obligats a finalitzar la construcció de l'estació d'esquí si volen obtenir un rendiment real de la urbanització. Una oportunitat per a la finalització d'una estació d'esquí a mig construir, tal com ja vam publicar en el nostre article ara fa poc més d'un any.


L'empresa VallfoscaInterllacs va aconseguir l'any 2000 una llicència de l'ajuntament de Torre de Capdella per urbanitzar 20 hectàrees al poble d'Espui condicionades a la posada en marxa de l'estació d'esquí projectada a la muntanya de Filià, a la Vall Fosca. La immobiliària gallega Fadesa va adquirir el projecte de Vallfosca el 2006 -poc abans de fusionar-se amb la madrilenya Martinsa en 2007- i va impulsar algunes obres, entre les quals la urbanització, alguns habitatges i bona part de l'estació d'esquí.

No obstant això, el juliol de 2008 la societat va fer fallida i va presentar el pertinent concurs de creditors. Ara, l'administració concursal ha convocat subhasta dels actius de la immobiliària en procés de liquidació. El 4 de juny s'obre la subhasta de la tercera fase dels actius, els corresponents al municipi de la Torre de Capdella.

La subhasta podria ser una oportunitat per a l'estació d'esquí, la qual es troba a mig construir, amb pilones ja instal·lades i pistes traçades en part. Per tant, no seria descartable que si un grup inversor adquireix els terrenys, es pugui acabar recuperant el projecte per vinculació forçada. El problema però és que els actius surten a la venda en lots, un fet que resta opcions a la recuperació del pla inicial de construcció integral d'urbanització i pistes d'esquí. La subhasta començarà amb el camp de golf i el sòl edificable del futur resort, on anaven a construir hotels i un miler d'habitatges, de manera que es desvincula l'operació immobiliària de l'estació d'esquí.

L'Ajuntament de la Torre de Capdella ha avisat que el projecte és global i que no es pot vendre parcel·la per parcel·la. Segons l'Ajuntament la normativa no autoritza la urbanització si no es construeixen al mateix temps les pistes.

De fet, l'entitat municipal descentralitzada d'Espui ja ha advertit que les normes urbanístiques només autoritzen el miler d'habitatges previst a la urbanització si es construeixen conjuntament amb l'estació d'esquí i condicionades a la seva finalització. Així doncs, la normativa urbanística en vigor només autoritza la urbanització si es construeix alhora que les pistes, de manera que s'obre l'esperança a què els beneficiaris de la subhasta es vegin obligats a finalitzar la construcció de l'estació d'esquí si volen obtenir un rendiment real de la urbanització del peu de pistes de la inacabada estació d'esquí VallfoscaInterllacs.

Opinions

Més opinions

Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


41%


8%


52%

79 vots