Notícia

Courchevel construirà un nou estadi de velocitat per acollir el Campionat Mundial d'Esquí Alpí

Courchevel i Méribel organitzaran conjuntament el Campionat Mundial d'Esquí Alpí el 2023

Meribel
Courchevel i Méribel organitzaran el Campionat Mundial d'Esquí Alpí a 2023 Autor/a: Facebook Meribel
Les estacions d'esquí alpines de Courchevel i Méribel, a la Savoia, organitzaran de manera conjunta el Campionat Mundial d'Esquí Alpí a 2023. La candidatura conjunta presentada per Courchevel-Méribel va ser l'escollida en el 51 congrés de la FIS que se celebrava a Costa Navarino el passat mes de maig, desbancant a l'austríaca Saalbach-Hinterglemm.

Cal recordar que Àustria ja havia organitzat el Campionat Mundial de Freestyle i Snowboard 2015 a Kreichberg, i el Campionat Mundial de biatló el 2017 a Hochfilzen.  Això, per una banda, i que l'última vegada que França va acollir els Mundials va ser fa nou anys, el 2009 a Val d'Isère, han jugat a favor de la candidatura francesa.

La idea original era presentar Courchevel com a seu de campionats mundials nòrdics, però aviat es va desestimar la idea, a causa de les grans limitacions logístiques i la naturalesa heterogènia d'un programa que reuneix diverses disciplines. I es va optar per la candidatura d'esquí alpí.

Courchevel i Méribel acolliran les competicions masculina i femenina, respectivament. La distribució de les competicions és el detall més original de la candidatura de les dues estacions més elegants de Les 3 Vallées, i implicaran la construcció d'una nova pista de velocitat a Courchevel.

Méribel ja va ser seu de les proves femenines d'esquí alpí en els Jocs d'Hivern Albertville 1992 a la pista Roc de Fer.


Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


33%


8%


59%

66 vots