Notícia

SAETDE demana una indemnització al Comú d'Encamp per no deixar ampliar l'estació d'esquí als terrenys de Concòrdia

SAETDE va lliurar el gener un primer document on acreditaria que els terrenys de Concòrdia estaven dins la concessió concessió esquiable

Hotel peretol
SAETDE va lliurar el gener un primer document on acreditaria que els terrenys de Concòrdia estaven dins la concessió concessió esquiable Autor/a: Hotel Peretol
El Comú d'Encamp, a Andorra, rebutja la indemnització que SAETDE (Pas dela Casa-Grau Roig) demana per no haver explotat els terrenys de Concòrdia. Les pretensions econòmiques de SAETDE per no haver pogut explotar els esmentats terrenys (entre el Peretol i Grau Roig) des de l'inici de la concessió és el que els enfronta amb el comú d'Encamp. La nova polèmica té l'origen quan SAETDE va lliurar aquest passat mes de gener un primer document on acreditaria que els terrenys de Concòrdia estaven dins la concessió concessió esquiable. SAETDE demana una indemnització molt elevada que el comú no vol assumir. Per això el cònsol ha demanat al soci majoritari que revisi la proposta inicial. El que també haurà de revisar és si aquests terrenys formaven realment part de la concessió, com avança la societat, una polèmica de la qual avui se'n fa ressó la ràdio-televisió andorrana.


El comú d'Encamp i SAETDE continuen encallats en l'afer dels terrenys de Concòrdia i de retruc en l'acord d'intencions. La societat va lliurar el gener un primer document on acreditaria que els terrenys de Concòrdia estaven dins la concessió de SAETDE des del principi.

L'enfrontament, però, rau en la indemnització elevada que demanaria la societat per no haver pogut explotar aquests terrenys. Una quantitat que Jordi Torres no ha volgut concretar, però que el comú no assumirà. Torres ha demanat a SAETDE que presenti una nova proposta, tot i que no descarta que l'afer pugui acabar als tribunals.

De fet, la ràdio televisió andorrana ja havia avançat que un cop SAETDE lliurés els documents hi hauria diverses opcions: no donar credibilitat a la documentació, una indemnització pel perjudici per la no explotació dels terrenys o bé permetre l'explotació i ampliar la concessió total perquè la societat pugui treure rendiment d'una més que probable inversió a Concòrdia en cas de confirmar-se el que defensa SAETDE.

Per tant, es descartaria l'opció de tornar a treure a concurs l'explotació d'aquests terrenys. L'entesa desbloquejaria un altre acord, el d'intencions, que preveu el desenvolupament del peu de pistes del Pas de la Casa.

De RTVA

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny