Notícia

Arriba la XIIa edició de la popular cursa l'Olla de Núria aquest cap de setmana

Els dies 9 i 10 de juny tindrà lloc la cursa de l’Olla de Núria i la seva homònima vertical en una edició en què les places d’inscripció van esgotar-se ràpidament i molts corredors han quedat en llista d’espera

La Vall de Núria acull la XIIa edició de la popular cursa l'Olla de Núria aquest cap de setmana
La Vall de Núria acull la XIIa edició de la popular cursa l'Olla de Núria aquest cap de setmana Autor/a: Vall de Núria
La Vall de Núria acull aquest cap de setmana la XIIa edició de la cursa l'Olla de Núria aquest cap de setmana. La cursa vertical entra a formar part del circuit Pirineu Vertical i es converteix en l’última carrera i ubicació del lliurament de premis del circuit. A més, enguany estrena recorregut pujant fins al Puigmal en lloc del Torreneules.


La Vall de Núria acull aquest cap de setmana, 9 i 10 de juny, l’emblemàtica cursa l’Olla de Núria. Aquesta XIIa edició manté el canvi aplicat el 2016 pel que fa a les dates de desenvolupament de la cursa perquè tant la Clàssica de l’Olla de Núria, com l’Olla Vertical es desenvolupen en un entorn inclòs dins del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Per aquest motiu, i atès que des de mitjans de juny fins a mig setembre l’estació es troba en època de nidificació d’espècies protegides, s’ha hagut de modificar la jornada de celebració d’ambdues curses.

La Clàssica Olla de Núria gaudeix d’un marc muntanyenc incomparable, i un ambient festiu que la converteix en la cita ineludible de qualsevol corredor de muntanya. De fet, un any més, l’expectació que ha despertat aquesta cursa ha estat tan gran que les places disponibles es van esgotar just unes hores després de l’obertura de les inscripcions. Com a conseqüència, molts corredors han quedat fora de la cursa i completen una llista d’espera.

La cursa de l’Olla segueix creixent, amb la voluntat de ser una cursa internacional que defensa i reivindica el paper de l’esport català i de Catalunya al món. A més, any rere any l’Olla de Núria destina una part de les inscripcions a participar en alguna causa solidària, fet que encara en fa més interessant la participació.
 
La cursa clàssica

L’Olla de Núria compta amb 21,5 km de recorregut, és una cursa de muntanya on no es trepitja ni un metre d’asfalt. El 72% del seu recorregut és per sobre dels 2.700 m. L’Olla clàssica ascendeix al Puigmal, a 2.913 metres, per acabar baixant des del Pic del Segre, 2.809 m, tot passant pel Coll de Finestrelles, control de pas de la cursa, continuant l’ascens al pic de Finestrelles, 2.827 m, i seguint el coll i pic d’Eina. Després de passar pel pic de Noufonts, se situa el control de pas al Coll de Noufonts a 2.651 m. Finalment hi ha la pujada al coll de Noucreus, 2.799 m, i acabant pel Puig de Font Negre 2.727 m i el Pic de l’Àliga, 2.472, fent l’arribada a l’esplanada davant del Santuari. El desnivell acumulat és de 3.880 m.
 
L’Olla clàssica és una cursa autosuficient amb una dificultat tècnica que la fan exigent, compta amb unes vistes i entorn immillorables.

La versió vertical

Dissabte 9 de juny tindrà lloc l’Olla Vertical, una prova germana de la Clàssica Olla de Núria, que neix l’any 2016 i que s’està consolidant dins del calendari de curses verticals. Aquesta IIIa edició presenta grans novetats. La cursa formarà part del circuit Pirineu Vertical, convertint-se així en l’última cursa i l’entrega de premis del circuit.

A més, aquesta IIIa edició arriba amb un nou recorregut, sortint des del Santuari de Núria (1.960 m) i fent cim al punt més alt de la vall, el Puigmal (2.909 m). En total 3,78 km i 986 m de desnivell positiu que separen ambdós punts i augurant una vertical amb fortes emocions.

Per als més joves

Amb 12,5 km de recorregut, l’Olla Júnior ascendeix al Puigmal, a 2.913 metres, seguint el mateix recorregut que l’Olla gran, per acabar baixant vertiginosament des del Pic del Segre, 2.809 m, tot passant pel Coll de Finestrelles. El desnivell acumulat és molt alt per la distància recorreguda i aquest factor sumat a l’altura real a la qual es desenvolupa la cursa, la fan realment exigent i un excel·lent test per a la potència i la velocitat pròpies d’aquestes edats. L’Olla Júnior té, en conjunt, la mateixa dificultat tècnica, altura màxima i major desnivell proporcional que l’Olla clàssica, però evita de forma voluntària la repetició excessiva i el desgast de les articulacions i els teixits.

L’Olleta de Núria, cursa adreçada als infants de 4 a 15 anys, arriba a la seva VIIIa edició amb 150 nens i nenes inscrits. Una Olleta que ofereix els més petits la possibilitat de córrer la seva pròpia cursa de muntanya adaptada a les seves possibilitats.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny