Notícia

S'amplia la navegabilitat de la Noguera Pallaresa a 50 km i es projecta com un dels millors rius del món per al ràfting

El riu tindrà aquest estiu fins 50 quilòmetres navegables aptes per al ràfting

rafting,rialp,noguera pallaresa
Practicant ràfting a la Noguera Pallaresa Autor/a: Ivan Sanz
La temporada alta de turisme actiu i esports d’aventura 2018 ha començat aquesta setmana al Pirineu de Lleida. Una de les novetats importants aquest estiu al Pallars Sobirà és l'ampliació de la navegabilitat del riu.

El riu Noguera Pallaresa tindrà a partir d’aquest estiu un recorregut sense interrupcions d'uns 50 km per a la navegabilitat de barques de ràfting i caiac, entre d’altres embarcacions, en el tram comprès entre la zona de Llavorsí (a la comarca del Pallars Sobirà) fins al tram de la Figuereta de la Pobla de Segur (el Pallars Jussà). Aquesta és la principal novetat d’aquesta temporada i serà una realitat abans d’acabar l’estiu. Una segona actuació prevista per a l'any 2019 permetrà perllongar altres 6 km més la navegabilitat del riu fins a l'embassament de Sant Antoni, a Tremp (el Pallars Jussà). 

Amb aquesta iniciativa les comarques dels dos Pallars se situaran a l'altura dels millors grans descensos mundials en aigües braves amb embarcacions i s’obren grans expectatives al sector turístic en general, i sobretot el de les empreses dels esports d'aventura i turisme actiu, atès que la nova oferta d'activitats permetrà passar d'un tram de descens amb barques dels 15 km actuals fins als 56 km que van des de la zona d'Escaló fins a la presa de Sant Antoni i obrir l'oferta d'activitats del riu Noguera Pallaresa.

Aquesta millora se suma a les actuacions que es duen a terme per netejar aquells elements derivats del desgel i que poden provocar problemes a les persones que practiquen ràfting, com arbres o pedres que cauen al riu en aquells trams navegables de la Noguera Pallaresa. Les tasques de neteja, amb un cost de 45.000 euros, són finançades per la Diputació de Lleida i coordinades pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà i l’Associació d’Empreses de Turisme Actiu i Esports d’Aventura del Pallars Sobirà.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny