Notícia

Presenten un recurs contenciós contra la comissió d'Urbanisme del Pirineu de Lleida per l'autorització d'un telecadira a La Peülla

Ipcena es querella pels telecadires de Baqueira autoritzats a l'àrea de la Peülla

la peülla,vall d\'aneu,baqueira,baqueira-beret
Vista parcial del sector La Peülla. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Ipcena (Institució de Ponent per la Conservació i l'Estudi de l'Entorn Natural), ha presentat un recurs contenciós contra la comissió d'Urbanisme del Pirineu per l'autorització de la construcció dels telecadires de Baqueira a la Peülla, a l'àrea perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, un espai protegit des de 2002.

Segons informa Diari Segre i l'aranès AranNau, el secretari general i portaveu de l'associació, Joan Vázquez, ha denunciat que la Generalitat anteposa "el dret lucratiu d'una empresa al dret de la societat de gaudir i protegir el medi ambient". El portaveu d'Ipcena recorda que el canvi climàtic afecta tots els països i considera "inacceptable" i "incomprensible" que el govern de la Generalitat se segueixi oblidant d'una carpeta "imprescindible per lluitar pels drets ambientals que són també els drets de les persones".

La pilona de la discòrdia
 

L'ampliació i reordenació de la Peülla inclou la construcció d'un nou telecadira que afecta l'àrea perifèrica d'Aigüestortes. En concret el traçat del mateix s'instal·larà a resguard del vent i tindrà alguna pilona dins de l'àrea Natura 2000, situació que va motivar l'oposició ecologista. Per compensar aquesta situació, Baqueira va procedir a reduir la superfície inicial autoritzada de la nova Peülla a 2002 de les 732.18 a les 693,20 hectàrees. Com a conseqüència, l'àrea aprovada de la Peülla passa de tenir 325,88 hectàrees a 232,27. Cal recordar que el mes de març de 2017 el Parc Nacional d'Aigüestortes va concloure que era compatible l'ampliació de Baqueira per la Peülla.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny